Sivota
Det Græske Caribien
Priser fra  2.499 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
21-02-2024
1 uge
Antal værelser: 21-02-2024
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser

Information om Sivota

Sivota er også kendt som "Det Græske Caribien" og den lille charmerende kyst- og ferieby med en virkelig hyggelig havnepromenade er et af de smukkeste steder på det græske fastland.
Lige ud til kysten med udsigt til de frodige, grønne øer i området, finder du dette billedskønne område, som blandt grækerne selv er kendt som ”Det Græske Caribien”. Faktisk kan vi ikke andet end at give dem fuldstændig ret!

Lad dig fortrylle af "Det Græske Caribien"

Lige ud til kysten med udsigt til de frodige, grønne øer i området, finder du dette billedskønne område, som blandt grækerne selv er kendt som ”Det Græske Caribien”. Faktisk kan vi ikke andet end at give dem fuldstændig ret! Selve byen og området omkring er virkelig et af de smukkeste steder i Grækenland. Her finder du krystalklart vand, smukke og frodige ubeboede øer og den mest charmerende natur, som hovedsageligt består af oliventræer, cypres og pinjeskov. Dette uberørte sted byder på en overvældende og enestående skønhed, som kan anbefales for enhver, der søger nye ferieoplevelser i det græske.

Selve byen Sivota er en naturskøn kystby, hvor der findes en helt unik charme og græsk stemning. Byen ligger på det græske fastland, på den vestlige del, og blot 10 km fra sydspidsen af Korfu. Den lille kystby har alt, hvad en ferieby skal indeholde, for at man får en perfekt ferie. Selve havneområdet er smukt som et postkort og har et rigtig godt udvalg af stemningsfyldte tavernaer, hyggelige caféer, små butikker, smukke kirker og imponerende lystbåde. Strandene i området er meget populære og er aldrig overfyldte, selvom interessen for området er steget gevaldigt fra både udenlandske og græske turister i de seneste år. Strandene er generelt en blanding af sand og sten og krystalklart vand, hvilket bl.a. gør området helt ideelt til at gå på opdagelse under havets overflade med dykkerbriller og snorkel. I området omkring Sivota by finder du både klassiske strande med små tavernaer og en summen af liv samt små, uberørte bugter, hvor du kan have det hele for dig selv. ”Bella Vraka” stranden er den ikoniske strand, som kan nås ved at krydse havet til fods over på den lille ø på den anden side.

Turismen i Sivota er fortsat på et moderat niveau, selvom området i de seneste år er blevet en eftertragtet feriedestination for kræsne grækere.

Kystbyen og dets omkringliggende bugter er velbesøgte af lystsejlere fra hele Europa, der sejler hertil for at nyde de ubeboede øer og mange eksotiske bugter med uberørte strande. De antikke små kystbyer, hvor man møder en ægte, græsk gæstfrihed er også en af grundende til, at mange lystbåde gør stop i området.

Et ta’ selv bord af græske oplevelser

Er du til at gå på eventyr, giver beliggenheden på det græske fastland fri adgang til et væld af oplevelser. Vi kan især anbefale at leje en scooter eller bil og opleve de antikke bjerglandsbyer, bjergplateauer, kirker, klostre, den ubeskrivelige natur eller den spændende historie, der har efterladt tydelige spor i området.

De nærmeste, og største seværdigheder, skal opleves med båd fra vand siden. Dette område er så unikt, og er man på ferie her, er det helt klart et must at tage på opdagelse med båd. Dette kan bl.a. gøres ved at leje en lille motorbåd og selv tage afsted som kaptajn eller deltage på en af vores arrangerede udflugter, hvor vi har udvalgt de bedste oplevelser til jer. Vil man gerne opleve øerne i bugten og de nærliggende skjulte strande, er det den absolut nemmeste måde at transporteres rundt. I Sivota er det også muligt at hoppe på en vandtaxa, som kan tage dig billigt rundt i dette naturparadis.

Hotelstandarden i Sivota og området omkring er generelt højt, da størstedelen af hotellerne er relativt nye og placeret i eller omkring byen eller langs kysten med den smukkeste udsigt.

Når vi rejser til Sivota, flyver vi til Preveza lufthavn, hvorefter transferen til Sivota er omkring 1 time og 45 minutter.

Området kan ikke anbefales til gangbesværede, da mange af stederne ligger i kuperet terræn. Ønsker du alligevel at besøge Sivota, kan vi anbefale dig at finde et hotel omkring havneområdet, da dette område er mest fladt.

Læs mere

Oplevelser i Sivota

Tag med dine danske rejseledere på tur: 


Programmet herunder er kun vejledende og skal ses som inspiration til oplevelser i området. Endeligt udflugtsprogram fastlægges i foråret.

Smagen af Sivota

Når man besøger Sivota, må man uden tvivl komme ned og opleve byen, og den fantastiske stemning der spreder sig ud på aftentimerne. Som ramme for denne aften har vi valgt en lokal restaurant, hvor vi skal spise et autentisk græsk måltid, og hygge os sammen på bedste vis. Denne aften vil være præget af hygge og muligheden for at lære sine medrejsende og rejselederne bedre at kende. Hvis I er heldige, kan det være der kommer lidt god underholdning fra jeres rejseledere. Prisen er eksklusiv drikkevarer.

I Grækenlands fodspor

Lad den autentiske stemning af små labyrintgader og den lokale havnepromenade danne rammerne for en hyggelig og kulinarisk gårtur, i selskab med andre rejsende og dine rejseledere. Dagen indledes med en gåtur gennem Sivota by, hvor vi bliver mødt af de lokale barer og tavernaer, samt byens kirke Ekklisioa. Stemningen i byen oser af det traditionelle Grækenland, hvor mændene sidder og hygger sig ved en "kafenion" og har en ouzo i hånden. Vi træder et skridt tilbage i tiden, tilbage i grækernes fodspor. En grusvej leder os op til den snoede, lokale bydel, som vælter i unikke udsigtspunkter over Sivota by, det ioniske øhav og udsigt til både Korfu og Paxos. Vi betages af den enestående natur som hele Epirus regionen byder på. Turen guider os forbi lokale landbrug, hvor vi møder får, geder og køer på vejen, og derved kommer helt tæt på det lokale samfund i bjergene. Ruten er cirka 5 km. lang.
/OBS. Udflugten afvikles som udgangspunkt ikke i højsæson grundet varmen.

En lille søforklaring

Sivota har noget af det klareste og fineste vand i hele Grækenland. Vi sejler derfor ud i området omkring Sivota med en lokal græsk kaptajn. På sejlturen vil vi bl.a. sejle rundt om de to små øer, som ligger udenfor Sivota, og der vil blive fortalt om hvad der passeres på sejlturen, af en af Jeres rejseledere. Turen tager som regel 1 time, hvor vi blandt andet besøger den populære strand,Pisina, som også er kendt som ’den blå lagune’. Her er der mulighed for at stige af, og blive samlet op af båden senere på dagen. Husk kamera, solcreme, eventuelt badetøj, håndklæde og vand, hvis du ønsker at blive på Den Blå Lagune.
                                     

Solnedgang til søs

De smukkeste solnedgange findes her i Sivota, og den bedste måde at opleve den på, er ude på vandet. Vi sejler derfor ud fra havnen i Sivota og oplever ”Det Græske Caribien” i aftentimerne. Aftenen vil både være præget af højt humør, og vil for nogle stå i romantikkens tegn, mens der bliver sejlet rundt blandt de naturskønne øer, hvor solens lune farver begynder at kærtegne himlen. Her vil vi også kunne nyde den fine udsigt af Sivota med de pæne bjerge i baggrunden. Der vil blive serveret vin og en snack på bådturen.
Obs! Der er ikke toiletter ombord på båden.

Parga by night

Ved Grækenlands vestkyst, ikke langt fra Sivota, ligger byen Parga. Blandt byens skæve gader ligger et lille, autentisk oliven-oliemuseum. Her er der mulighed for at få en rundvisning af Jeres rejseleder og bagefter smage på de lækre og lokale olivenolier, tapanader og dressinger. Derefter bevæger vi os videre til den velbevarede borgruin fra veneziansk tid. Fra toppen er der den mest utrolige udsigt over Parga og det Ioniske øhav. I Parga er der også mulighed for at gå rundt på egen hånd i de mange små butikker, spise på de gode restauranter på havnepromenaden og opleve hvordan byen summer af liv.

Turen er eksklusiv aftensmad og entré til olivenolie museet (€4)

Acherontas - Floden til Hades

Ifølge myterne siges det, at floden er de dødes passage til Tartaros og videre ned til dødsriget, Hades. Det er blevet en populær aktivitet at vandre op ad floden igennem det rislende vand i den lune sommervarme. Floden har høje klippesider på hver side, og ud af disse udspringer små piblende bjergkilder, som er den rene terapi. For nogle vil bundens sten og strøm være en udfordring, men samtidig give blod på tanden for at fortsætte, og derefter kunne følge strømmen tilbage igen.Floden byder også på andre aktiviteter såsom en tur på hesteryg eller en paddel-tur med flodens strøm. Denne udflugt er oplagt til alle naturelskere!

Turen anbefales ikke til gangbesværede. Vær’ opmærksom på, at der nogle steder skal svømmes mod hård strøm.
/OBS. Udflugten afvikles som udgangspunkt kun i højsæson.

Turen er eksklusiv frokost, hesteridning og rafting.

Meteora

På UNESCO's verdensarvliste findes Meteora. Meteora klostrene er et af Grækenlands største og mest betydningsfulde vidundere, der gemmer sig i det indre Nordgrækenland. Det kloster vi besøger er opført af munke som for første gang kom til stedet i 1400-tallet, på toppen af kæmpe klippesøjler. Den eneste adgang munkene havde, var af en lang række vaklende stiger, som kunne trækkes op på toppen til klostret igen - og ved at tro på, at de kunne lykkedes. Efterhånden som det blev opbygget, blev stigerne erstattet med hejseværker og senere trapper. Man skal på denne udflugt forvente et inspirerende og sensationelt område af overvældende klippeformationer, men man må også være parat på, at denne tur er meget mere end blot at besøge et udsøgt landskab – det er en pilgrimsrejse til et helligt sted for alle kristne rundt omkring i verden, hvor der også vil være tid på egen hånd til at udforske dette hellige sted. Hvis I ønsker at kigge ind i det gamle kloster, skal I have tøj på som dækker skuldre og knæ.
/OBS. Udflugten afvikles som udgangspunkt ikke i højsæson

Vær opmærksom på at entré til klosteret til 3€ samt frokost i Kalambaka ikke er inkluderet.

Paxos og Antipaxos

Paxos og Antipaxos er to græske perler, som ligger i det Ioniske Hav. Vi sejler fra Sivota til disse fantastiske øer, hvor vi gør et lille stop ved havnen Lakka, som er den nordlige havn på Paxos. Her vil der være tid til at tage billeder af den smukke havn og det krystalklare vand. Derefter sejler vi videre til Voutoumi-stranden og kaster vores anker. Her vil der være mulighed for at hoppe i det fantastiske vand, bade og snorkle. Har man selv snorkleudstyr med, kan man se forskellige fisk og klippeformationer under vandet, hvilket varmt kan anbefales. Efter en forfriskende tur i det dejlige havvand, sejler vi videre til Gaios, der er hovedbyen på Paxos. Her ligger båden til, og der vil være mulighed forat købe frokost på egen hånd,udforske den hyggelige havneby eller gøre et kup i en af de små butikker, inden vi tager turen tilbage til Sivota.

Frokosten er ej inkluderet

/OBS. Udflugten afvikles som udgangspunkt kun i højsæson

Betingelser:

Tilmelding til udflugterne skal ske ved en rejseleder senest kl. 12.00 dagen før udflugten. Hvis du ønsker at tilmelde dig til velkomstmiddagen, kan tilmeldingen også ske på selve dagen inden kl. 15.00. Der skal betales ved tilmelding, og din tilmelding er bindende. Der kan betales med euro, danske kroner og betalingskort. Betales der med betalingskort eller med danske kroner, tillægges der et administrationsgebyr på 3,33 euros. Husk at møde op til tiden, gerne 10 minutter før afgang. Er du ikke tilstede til tiden, tillader vi os at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Ved refundering af betaling skal lægeerklæring fremvises. Det er ikke muligt at melde afbud til en udflugt, medmindre du kan fremvise en gyldig lægeerklæring. SunCharter forbeholder sig ret til at aflyse i tilfælde af for få tilmeldinger eller dårlige vejrforhold. Priser for børn gælder børn til og med 11 år. 0-2 årige deltager gratis på vores udflugter. 

FAKTA

Praktisk information

Information om udflugters pris, varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugter oplyses på rejsemålet. Det endelige udflugtsprogram kan findes i informationsmappen på dit hotel. 

Tilmelding til udflugter kan ske via SunCharters Gæste App eller direkte rejsemålet til din rejseleder.

Visse udflugter kan blive udbudt med engelsktalende lokal guide.