Rejser til Kreta
Kreta er det perfekte feriemål, hvis du ønsker smuk natur, kulturelle oplevelser, unik historie, pulserende byliv, perfekte strande og en gæstfri befolkning, der tager imod med åbne arme. Derudover byder Kreta også på ægte græsk mad og dejligt vejr.

Antal værelser

Antal værelser
Her har du mulighed for at fordele rejsedeltagerne på det antal værelser du ønsker

Rejser til den græske ø Kreta

Kreta er både Grækenlands største ø, men nok også den mest mangfoldige. Kreta er kendt for sin spændende historie og fantastiske smukke natur med hele tre bjergkæder på øen, fyldt med fascinerende huler og dybe kløfter, der leder ud til det smukke Ægæerhav. Rejser man til Kreta, så er de mest populære destinationer på ø'en; Agia Marina og Platanias

Den græske ø, der føles som et lille land

Grækenlands største ø byder på skønt subtropisk middelhavsklima og masser af solskinstimer. Hvis du lejer en bil og besøger flere områder på øen, vil du opleve, at der er markante klimamæssige forskelle.

Det afhænger i høj grad af om du befinder dig på den sydlige eller nordlige kyst. På sydkysten vil du opleve, at sommeren er varmere og luften mere tør end på nordkysten. Samtidig byder vestkysten på mere regn end østkysten. Naturen er derfor mere grøn og frodig på vestkysten.

Kort over Grækenland og Kreta

Turister rejser til Kretas kyster

De fleste turister tilbringer det meste af deres tid langs Kretas kyster, hvor turistområderne ligger. Det er ikke så underligt, at der er her de lækre strande og hotellerne ligger. Men hvis du har mod på at bevæge dig lidt væk fra kysten og længere ind på øen, vil du hurtigt finde hyggelige små landsbyer. Her står tiden stille, og du kan mærke den autentiske græske landstemning, helt upåvirket af øens turisme. Befolkningen på Kreta, er ligesom resten af det græske folk, utroligt gæstfri og stolte over deres historie og traditioner.

Den lyserøde strand - Elafonisi

De lækre sandstrande på Kreta

Kreta er en ø i Middelhavet, og derfor byder den på mange forskellige, fantastiske strande. På Kretas sydkyst ligger nogle af Europas smukkeste strande, heriblandt den lyserøde strand - Elafonissi. På østkysten findes sågar Europas eneste palmestrand.

Ved mange af de populære strande på Kreta finder man ofte en hyggelig strandpromenade med et udvalg af kiosker, restauranter og butikker. Her kan du nemt forsyne dig med snacks og drikkevarer til strandturen eller tage dig en hyggelig gåtur langs stranden. Skulle du få lyst til en farverig drink eller en lækker middag, så kan det også lade sig gøre og endda til fornuftige priser.

Få en strand for dig selv

Foretrækker du at have næsten hele stranden for dig selv, er der også rig mulighed for det. Hvor mange af Kretas strande emmer af liv, byder den også på et utal af smukke, afsidesliggende strande, hvor du kan nyde solen og vandet i ro og mag uden forstyrrelser. Her er det dog en god ide at tage vand og mad med hjemmefra.

Der er kort fortalt strande til alle, uanset om du er til familievenlige strande, smukke, rolige strande uden for mange badegæster eller strande med turister og fest og farver.

Få antikkens Grækenland helt tæt på

Trænger du til en pause fra stranden, og har du lyst til at udforske Grækenlands spændende historie? Så er Kreta den helt rigtige feriedestination.

Flere af oldtidens sagn og myter har Kreta som centrum. For eksempel skulle den græske gud Zeus være født i en hule og opvokset på øen. Historien har virkelig sat sit præg overalt på Kreta, og det kan stadig ses og mærkes helt op til i dag. Faktisk blev Kreta først en del af Grækenland i 1913. Indtil da har øen blandt andet været regeret af romere, byzantinere og osmanere – og det kan tydelig ses i øens monumenter og bygningsværker.

Besøg for eksempel det 3500 år gamle og prægtige palads i Knossos med hele 1500 værelser eller den venetianske borg Fortezza og bliv blæst væk af historiens vingesus på en måde, du aldrig vil kunne opleve det på et museum.

Knossos Palads

Maden på Kreta

Maden på Kreta minder på mange måder om det traditionelle græske køkken med både moussaka, oliven, grøntsager og tzatziki i rige mængder. Fisk og skaldyr er dog alfa og omega i det kretensiske køkken, ligesom lammekød også skal prøves, når man besøger Kreta – især kleftiko (en ret med langtidstilberedt lam) kan anbefales.

Mange har en fordom om, at lam smager af uld. Men hvis det er tilberedt korrekt, så smager det himmelsk.

Kretas helt specielle egnsretter
Græsk salat

Der er dog steder, hvor Kreta afviger fra det græske køkken med specielle egnsretter. Et eksempel på dette er de mange forskellige retter med snegle tilberedt på et væld af forskellige måder. Så uanset om du er til fisk, kød eller grøntsager, vil du helt sikkert ikke komme hjem fra Kreta med knurrende mave.

Godt nok er Grækenland kendt for likøren ouzo, men Kreta har faktisk også den lokale drik, Raki, der ligesom ouzo smager af anis. Den er dog en hel del stærkere, så smag den med masser af vand. Alt sammen kan du lære mere om på vores aktivitet - 'smagen af Kreta'.

Hoteller på Kreta

SunCharter tilbyder billige rejser til Kreta med hoteller i forskellige prisklasser. Derfor er vi sikre på, at I kan finde en ferie, der passer perfekt til jeres ønsker og behov. Vi har udvalgt vores hoteller med omhu og sørget for, at både kvalitet og serviceniveau er helt i top i forhold til prisklasse og hotelstandard.

Kreta tilbyder hoteller til hver en smag

All Inclusive på Kreta er det perfekte valg for børnefamilier, der bare vil koble helt af og undgå besværet med at finde en ny restaurant hver dag. 

Du vil helt sikkert ikke fortryde at holde din ferie på Kreta. Den store græske ø byder ganske enkelt på alt, hvad hjertet begærer til både børnefamilier, rejsegrupper og par.

Kan du ikke vente med at komme afsted, så tager flyvetiden ikke længere end 3 timer og 30 minutter. Vi glæder os til at byde dig velkommen. 

 Se vores charterrejser til Chania-Kysten 

Fakta

Sæson: April til Oktober

Valuta: Euro

Sprog: Græsk

Hav: Ægæiske hav i Middelhavet

 3000m

500m

Pool

Maspalomas Lago

Maspalomas, Gran Canaria
Maspalomas Lago er et hyggeligt lejlighedshotel beliggende centralt Maspalomas. Når du træder ind på hot... Se mere

800m

800m

Pool

All inclusive

Mogán Princess (All Inclusive)

Taurito dalen, Gran Canaria, Mogán Princess
Mogán Princess Hotel & Beach Club ligger på bjergsiden i Valle del Taurito med udsigt over Atl... Se mere

10m

0m

Pool

All inclusive

Riviera Marina (All Inclusive)

Puerto Rico, Gran Canaria, Riviera Marina
Et lækkert All Inclusive hotel, beliggende i smukke omgivelser lige ud til Atlanterhavet - mindre end fe... Se mere

Kun flybillet til Las Palmas

Gran Canaria
Flyv med danskejede DAT - Danish Air Transport til Gran Canaria. Prisen inkluderer udelukkende flybilletten... Se mere

Valgt finansiering:

Skift finansieringstype