Alanya - et sandt feriemekka
Alanya er et sandt feriemekka, som har den perfekte blanding af afslapning og kultur.

Antal værelser

Antal værelser
Her har du mulighed for at fordele rejsedeltagerne på det antal værelser du ønsker

Rejs til herlige Alanya i Tyrkiet

Alanya er et fantastisk rejsemål fyldt med muligheder, hvad end du er til afslapning på den fine sandstrand til lyden af bølgernes blide brusen eller en gåtur ned gennem den hyggelige basar med den kølige brise farende gennem håret.

Alanya er selvfølgelig også garant for en gedigen shoppingtur, så du kan roligt planlægge at købe billigt tøj til hele familien. Et godt udgangspunkt at starte fra er ved Atatürkstatuen. Her er der mange muligheder for at få vekslet penge og derefter begive sig ned ad hovedgaden, hvor du finder alle de populære mærkevarer samt et stort udvalg af læder og guld.

Alanya byder desuden på den ene kulturoplevelse efter den anden med de mange seværdigheder, grotter og gamle ruiner, så du kommer med garanti ikke til at kede dig på din ferie til fantastiske Alanya.

Strandsælger ved Alanya

Historisk by med oplevelser for hele familien

Det er ikke uden grund, at Alanya siden 1980'erne har været en af Tyrkiets mest populære destinationer for charterrejser med dens idylliske placering ud til Middelhavet ved Tyrkiets sydkyst. Byens historie strækker sig helt tilbage til de romerske og byzantinske riger, så du behøver ikke lede længe, før du støder på et levn fra en svunden tid.

Se den historiske borgruin

Hvis du virkelig ønsker at mærke historiens vingesus på din rejse til Alanya, kan det anbefales at besøge byens majestætiske vartegn: en enorm ruin af en borg opført i 1300-tallet, der er placeret på den klippefyldte halvø, der deler Alanyas to lækre strande ud til det krystalklare Middelhav.

Alanya har desuden en forbindelse til Egyptens berømte dronning Kleopatra, der havde et kærlighedsforhold til den romerske general Markus Antonius, som viste sin hengivenhed ved at forære hende byen. Stranden vest for borgen er kendt som Alanyas bedste strand og bærer stadig den egyptiske dronnings navn. 

Alanya har tre hovedveje, som gør, at du nemt kan navigere gennem byens gader og stræder. Hele centrum er spækket med lækre restauranter, spændende butikker og en utrolig venlig befolkning.

Borgruin ved Alanya

Tyrkiets bedste strande, masser af aktiviteter og et sprudlende natteliv

Alanya har to store strande, der er naturligt opdelt af en kæmpe klippe. Området omkring Dalmatasstranden mod øst er perfekt til charterferie med familien. Stranden ligger ud for området i Oba, som er blevet mere og mere attraktivt i de seneste år. Rejser du med børn, kan du glæde dig over den lave vanddybde, det bløde sand, de opmærksomme livreddere samt den store legeplads, der er placeret tæt ved stranden.

Den lækre Kleopatrastrand

Den flotte Kleopatrastrand i Alanya

Veststranden i Alanya er den mest populære og kaldes Kleopatrastranden i daglig tale. Her er vandet dybere, og stranden er derfor knap så børnevenlig som Øststranden. Er du til vandsport og beachvolley, så er det her, det sker. Området har flere beachvolleybaner og gode muligheder for at få pulsen lidt op på jetski, paragliding eller bananbåd. Hvis du ønsker et endnu større udvalg af vandsportsaktiviteter, så kan det anbefales at tage turen til Incekum ca. 25 kilometer vest for Alanya.

Langs Kleopatrastranden er der desuden en hyggelig strandpromenade, der er oplagt til en yndig gåtur sidst på dagen. Strandpromenaden er også et godt sted at købe forfriskninger og søge skygge i de mange små caféer i løbet af en varm dag på stranden.

Underholdning for alle feriegæster

Hvis du er til natteliv, så byder Alanya også på masser af farverige drinks og danseglade gæster på de mange diskoteker, barer og natklubber. Du skal dog ikke langt væk fra festgaden, før der igen er helt roligt, og langt de fleste feriegæster i Alanya er da også familier og par på solferie.

Vandaktiviteter

Rejser du med børn, så kan det kraftigt anbefales at besøge det store vandland Water Planet Aquapark. Det ligger ca. 30 kilometer fra Alanya, men det er helt klart turen værd. Det store vandland strækker sig over hele 65.000 kvadratmeter, så du kan roligt sætte en hel dag af, hvis du ønsker at prøve det hele. Hvis der er medlemmer af familien, der fortrækker aktiviteter på landjorden, er der bl.a. mulighed for at fornøje sig med et hyggeligt spil minigolf.

Hoteller i Alanya, der matcher dine behov

Hos SunCharter tilbyder vi lækre hoteller for enhver smag og i mange forskellige prisklasser. Hotellerne er nøje udvalgt, og vi har sikret os, at kvaliteten og serviceniveauet som minimum matcher pris og antallet af stjerner. Du kan derfor roligt vælge hotel ud fra dit behov.

Vi tilbyder også flere hoteller med All Inclusive. Det betyder, at du ikke skal spekulere på, hvor du skal nyde dagens måltider. Det foregår altid på hotellet og oftest som en lækker buffetanretning, hvor der findes noget for enhver smag. Særligt for børnefamilier er All Inclusive næsten altid en succes, da børn elsker det store udvalg og muligheden for at se maden, før de beslutter sig for dagens menu.

Kort fortalt er Alanya et sandt feriemekka med en perfekt blanding af afslapning og kultur, der egner sig til ferier for både par og familier.

Et tyrkisk køkken med en utrolig spændvidde

Tyrkiet har et fantastisk køkken, der er kendt som det tredjebedste i verden, og det er der en rigtig god grund til. Det tyrkiske køkken har rødder i både østen og vesten og byder derfor på et væld af forskelligartede smagsoplevelser. Morgenmaden er ofte af vestlig karakter med hvidt brød, smør, marmelade og ost samt kaffe eller te. Frokosten og aftensmaden kan indeholde alt fra det enorme tyrkiske køkken. Så uanset om du er til kebab, lammekød, oksekød, fjerkræ eller fisk, så er der mulighed for en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige. Du vil derfor altid kunne finde noget lækkert i Tyrkiet uanset dine smagspræferencer.

Et godt tip er at gå på opdagelse og finde de mindre, lokale restauranter. Her er smagen ikke tilpasset de sarte vestlige ganer, så hvis du elsker godt, krydret og autentisk mad, er det her, du skal gå på opdagelse. Du vil helt sikkert ikke blive skuffet.

Rejser til Tosmur

Tosmur (4,5 km fra Alanya)

Det første af SunCharters ferieområder, du møder på vejen mod Alanya fra lufthavnen, er det rolige ferieområde Tosmur, der ligger blot 7 kilometer fra Alanyas centrum. Her er, ligesom i Alanya, en lang, hvid sandstrand, som de fleste feriegæster nyder at benytte under deres ferie. I Tosmur finder du selvfølgelig et udvalg af gode restauranter, hvor både tyrkiske og internationale retter serveres. Tosmur er et mindre ferieområde ved Alanyakysten, her ligger hotellerne ikke helt så tæt, og der er længere imellem butikkerne, men her emmer af den helt rigtige feriestemning alligevel.

Ønsker du at opleve det centrale Alanya, kan du enten tage en taxa eller de lokale busser direkte fra Tosmur. Er du frisk på en lang gå- eller cykeltur med en blændende udsigt, kan du også følge strandpromenaden, som strækker sig hele vejen fra Tosmur til Alanya.3000m

500m

Pool

Maspalomas Lago

Maspalomas, Gran Canaria
Maspalomas Lago er et hyggeligt lejlighedshotel beliggende centralt Maspalomas. Når du træder ind på hot... Se mere

800m

800m

Pool

All inclusive

Mogán Princess (All Inclusive)

Taurito dalen, Gran Canaria, Mogán Princess
Mogán Princess Hotel & Beach Club ligger på bjergsiden i Valle del Taurito med udsigt over Atl... Se mere

10m

0m

Pool

All inclusive

Riviera Marina (All Inclusive)

Puerto Rico, Gran Canaria, Riviera Marina
Et lækkert All Inclusive hotel, beliggende i smukke omgivelser lige ud til Atlanterhavet - mindre end fe... Se mere

Kun flybillet til Las Palmas

Gran Canaria
Flyv med danskejede DAT - Danish Air Transport til Gran Canaria. Prisen inkluderer udelukkende flybilletten... Se mere

Valgt finansiering:

Skift finansieringstype