Fuerteventura
Sandstrande i verdensklasse
Priser fra  5.298 DKK
Vis hoteller
Se billeder
Din søgning
24-05-2024
1 uge
Antal værelser: 24-05-2024
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser

Information om Fuerteventura

På Fuerteventura finder du sandstrande i verdensklasse, hyggelige byer og et lunt klima
De Kanariske Øer har i mange år været danskernes foretrukne vinterrejsemål. Mange kender Gran Canaria og Tenerife, men en ny vidunderlig ø er ved at få fat i de rejselystne danskere. Nemlig Fuerteventura. Øen er den andenstørste i den kanariske øgruppe, og er særlig kendt for sine kilometerlange sandstrande.

Fuerteventura

Den spanske ferieø Fuerteventura er med sin beliggenhed ud for Afrikas kyst begunstiget med masser af solskinstimer, og takket være naturens import af sand fra Saharas ørken, har øen nogle af Europas flotteste strande. Fuerteventura er den næststørste af de Kanariske øer og byder på et lunt og herligt klima i vinterhalvåret.  

Fuerteventura byder på mere end 300 årlige solskinsdage, og du møder en enestående natur med turkisblåt hav, golde bjerglandskaber, imponerende sandstrande og betagende solnedgange. Rundt på øen kan du opleve små landsbyer omkranset af palmeoaser, gamle vindmøller og smukke bjerge. Overalt fornemmer man den afslappede stemning, som kombineret med de mange unikke naturscenarier, det solrige klima og en imødekommende befolkning, er rammerne skabt for en dejlig ferie. Kort sagt er Fuerteventura et ideelt feriested for alle, der trænger til en sol- og saltvandsindsprøjtning i de kolde, danske vintermåneder.

Selvom turismen har overtaget pladsen som det vigtigste erhverv for øen, er turismen på Fuerteventura ikke nær så intens som på f.eks. Gran Canaria og Tenerife. Mange steder på øen vil du opleve overdækkede drivhuse, hvor der dyrkes bananer, tomater og kanariske kartofler. Særligt de to sidste er ofte tilbehør til de lokalt fangede fisk, som findes på menukortene på de mange hyggelige restauranter på øen. Er du til tapas, er du også kommet til den rette ø. Særligt den lokale gedeost kan anbefales. Fuerteventura er endvidere kendt for sin aloe vera produktion, da planten stortrives i de den rå og varme natur, der præger øen.

Corralejo

På nordøen finder du havnebyen Corralejo, der har bevaret sit oprindelige, autentiske miljø samtidig med, at byen også har fået karakter af ferieby med hoteller og hvidkalkede villaer, der ligger side om side langs kysten. I Corralejo findes et rigt udvalg af restauranter, forlystelser og forretninger, hvor du kan købe alt fra internationale mærkevarer til lokale souvenirs. Den oprindelige bydel er centreret omkring den gamle havn, hvor du efter en slentretur langs strandpromenaden, kan nyde en velfortjent pause på en af de små, hyggelige fortovscafeer.

I Corralejo er man meget bevidst om at bevare byens autentiske miljø, og derfor har mange byhoteller kun få etager og er passet godt ind mellem byens restauranter og hvidkalkede huse. Om aftenen summer Corralejo af liv fra de mange spisesteder og de små forretningsgader. Der findes flere cykeludlejninger, og byens ret flade terræn, gør cyklen til et yndet transportmiddel.

Fra Corralejo er der udsigt og færgeforbindelse til vulkanøen Lanzarote, ligesom det også er muligt at sejle til nærmeste nabo-ø, den ubeboede Isla de Lobos, der med sine små 5 km2, der er udlagt til  naturreservat. 

Las Dunas

Lidt syd for Corralejo ligger det berømte naturreservat, Las Dunas, med sin 10 km lange, gyldne sandstrand, der kan opfylde enhver badeferie-drøm. Efter en forfriskende dukkert i det klare, turkisblå hav er der rig mulighed for at finde plads til afslapning i de omkringliggende, gyldne sanddyner. Fuerteventura er det ideelle sted for vandhunde, da du kan dyrke stort set alle former for vandsport. Der kører lokalbus fra Corralejo til Las Dunas.

Costa Calma

Hele vejen langs den populære østkyst findes de hvide, eventyrlige sandstrande. Sydligst på øen finder du blandt andet Costa Calma, som betyder: den rolige kyst. Området er præget af spektakulære bjerglandskaber, brede sandstrande og turkisblåt badevand. Her er god plads på de populære strande, og er du vild med vandsport, er stedet optimalt for windsurfing – hvad enten du er rutineret eller nybegynder.

Læs mere
Alternative rejsemål
Se flere af vores flotte rejsemål hér