Luk besked

Sidste chance: 1.000 DKK i rabat pr. person udløber 13. december

Rhodos
Solgudens Ø
Se billeder Se video
Priser fra  3.299 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
02-12-2022
1 uge
Antal værelser: 02-12-2022
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser

Information om Rhodos

Dette klassiske rejsemål har alt hvad feriehjertet begærer og skønt klima hele sommeren.
Rhodos ligger i smørhullet mellem Kreta og Tyrkiet i Det Ægæiske Hav. Øen er Grækenlands tredjestørste og helt sikkert en af de smukkeste. Den har i mange år været Grækenlands mest populære feriedestination. En af grundene er, at øen officielt er det mest solrige område i Europa med hele 300 solskinsdage om året, og øen bliver derfor også kaldt for solens ø.

De mest populære rejsemål på Rhodos er; Rhodos By/Ixia og Ialyssos, og Kalithea.

Den græske ø har tilbud for alle

Rhodos har noget at byde på for alle, hvad enten du er til museer, vandreture i naturen, sightseeing, sportsaktiviteter på stranden eller vandsport. Og så er der selvfølgelig solen, det krystalklare vand, de smukke strande, de mange hyggelige parker og de gæstfrie beboere.

Det smukkeste tidspunkt at besøge Rhodos på er i maj, når naturen er grøn og frodig, og alle de smukke blomster springer ud. Her er vandet dog stadig lidt køligt, men det varer ikke længe, før det også er dejligt lunt. Faktisk er der behagelige vandtemperaturer helt frem til september og oktober.

Så hvis du vil være så sikker som muligt på en charterrejse med sol, varme og smuk natur, så skal du tage til Rhodos.

Maden på Rhodos

Det græske køkken er verdenskendt og elsket af danskerne. Maden er rustik, enkel, og der er noget for både børn og voksne. Mange af de vigtigste ingredienser som feta og oliven har for længst vundet indpas i det danske køkken, men begge dele smager bare af meget mere i Grækenland.

Rhodos byder selvfølgelig på alle de kendte græske specialiteter som moussaka, tzatziki og græsk salat, men både Grækenland og Rhodos har meget mere at byde på. Et godt tip er ikke at snyde jer selv for kleftiko, der er en langtidsstegt ret med lam, når I besøger øen. Hvis I besøger en taverna i nærheden af havnen, så kan de friske fisk og skaldyr også klart anbefales.

Skal du bare have stillet sulten på farten, kan gyros pita, som er den græske variant af en dönerkebab, anbefales. Her får du det lækreste gyroskød blandet med feta, salat og friske grøntsager i et friskbagt pitabrød. En anden populær fastfood i Grækenland er souvlaki, som er grillspyd med enten svine- eller lammekød og serveres ofte med brød eller pommes frites.

Selvom grækerne har tradition for at spise sen aftensmad, så har turistområderne på Rhodos tilpasset sig de vesteuropæiske vaner, så restauranterne er åbne ved de ”almindelige” spisetider.

Mød det ægte Grækenland på Rhodos

Selv om Rhodos er et yderst populært turistmål, skal du ikke langt væk fra Rhodos by, før du møder vild natur med smukke, grønne bjerge og uspolerede kyststrækninger. Faktisk er størstedelen af øen stadig uberørt, og overalt på øen findes små landsbyer med traditionelle hvidkalkede huse, hvor du hurtigt kan fortabe dig i den traditionelle græske atmosfære. Så lej en bil eller en cykel og begiv dig væk fra de turistprægede kyster og ind mod midten af Rhodos. Du kan faktisk også opleve meget til fods. Et godt tip er at spørge de lokale eller vores rejseledere om spændende oplevelser og gode spisesteder.

Strande og aktiviteter for enhver smag

En af grundene til, at Rhodos er et af de mest populære ferierejsemål i middelhavsområdet, er det krystalklare azurblå vand og de mange forskelligartede strande. Mange af strandene på Rhodos er børnevenlige og har blåt flag, så du roligt kan lade ungerne bade.

Er du typen, der godt kan lide at gå på opdagelse, byder Rhodos på mange fantastiske og smukke strande i mere rolige omgivelser. Her kan det også godt betale sig at spørge de lokale til råds, og så håbe på, at de vil dele ud af deres viden om en skjult vig, hvor du kan nyde stranden uden alt for mange andre turister.

Så uanset om du bare gerne vil dase ved stranden og bade, eller om du er til beachvolley, vandski og windsurfing, så findes din drømmestrand helt sikkert på Rhodos. Ved mange af de populære strande kan du desuden købe dig til de lidt mere hæsblæsende vandsportsoplevelser som jetski, bananbåd og parasailing. Hvis du vil opleve den imponerende verden under havets overflade, så er der desuden gode muligheder for at snorkle eller dykke på Rhodos.

Mærk historien

Rhodos er blandt andet kendt for den gigantiske statue af solguden Helios kaldet ’Kolossen på Rhodos’, der ofte er afbilledet skrævende henover havneindsejlingen og spejdende ud over havet.

Statuen blev rejst i år 282 f.Kr. men fik desværre kun lov til at stå i 56 år, før den væltede under et jordskælv. Statuen er i dag længe væk, men det ændrer ikke på, at Rhodos har en dybe rødder i verdenshistorien, og der er stadig masser af steder, du kan gå på opdagelse, hvis du interesserer dig for kultur og historie.

Faktisk er hele Rhodos på UNESCOS liste over verdens kulturarv, og det er absolut ikke uden grund. Specielt den gamle bydel i Rhodos by er en unik kulturoplevelse og en rejse igennem Rhodos voldsomme historie med korsriddere og skiftende kulturer og magthavere.

Læs mere

Oplevelser på Rhodos

Tag med dine danske rejseledere på tur

Græsk SunCharteraften og byvandring

Tirsdag

- En super hyggelig aften på ægte græsk manér i selskab med dine rejseledere

Til vores SunCharteraften på Rhodos er der lagt op til ægte græsk hygge og smukke omgivelser i den gamle bydel af Rhodos. Aftenen byder blandt andet på et stop i den gamle bydel, alt imens der både i bussen og ved de forskellige stop vil blive fortalt om stederne - du vil også få fortalt spændende fortællinger om den fængslende historie, der er tilknyttet Rhodos by.

På vejen mod restauranten går vi i den gamle bydel, som emmer af historie. Her får du muligheden for at se og høre om korsridderne, der levede her på Rhodos for mange år tilbage, og som har bygget den gamle bydel i Rhodos. Vi går blandt andet igennem den gamle riddergade og ser Stormesterens Palads, alt imens der på dansk vil blive fortalt historier fra datidens Rhodos. Der er en super hyggelig atmosfære i den gamle bydel, hvor du virkelig kan fornemme, hvordan Rhodos har været under korsriddernes tid. Her lever få lokale stadig deres hverdag blandt de mange restauranter og souvenirbutikker. 

Efter en spændende og lærerig byrundtur ender vi ved restauranten, hvor den græske ejer står klar med en lækker, græsk menu. Derudover vil der være mulighed for at købe drikkevarer til maden. I løbet af aftenen vil dine danske rejseledere også stå for noget underholdning, så der er virkelig lagt i kakkelovnen til en super hyggelig aften i det græske tegn.

Hvis du har lyst til at blive klogere på byen Rhodos’ dramatiske og spændende historie og samtidig få muligheden for at få smagt på lækker og autentisk mad fra det græske køkken, så er vores SunCharteraften helt sikkert noget for dig. For at få den fulde oplevelse anbefaler vi, at du tilmelder dig hele aftenen med både byvandring og fælles middag, men hvis du kun vil deltage i byvandringen, er dette også en mulighed.

Lindos by night

Torsdag

- en skøn aften til Rhods måsk mest berømte by

På denne tur får du muligheden for at se den måske mest berømte by på Rhodos, nemlig den hvide by Lindos. Turen er en hyggelig aftentur hvor der er rig mulighed for at udforske Lindos på egen hånd. Du kan gå en tur i de snoede gader, mærke pulsen falde på en af de mange små cafeer eller tage turen op til toppen af byen, til det imponerende Lindos Akropolis, hvorfra der er den skønneste udsigt. Som aftenen skrider frem, vil du mærke hvordan det tynder ud blandt folk, og en uspoleret ro falder over byen, mens dag bliver til aften. 

Middelhavsbådtur

Fredag

- En smuk dag på havet

På denne udflugt kan du tage med ud og opleve Rhodos fra havets overflade. Dagen byder på flere badestops nær Rhodos’ flotteste strande og midt i det turkis blå vand. Vi sejler på denne tur ned langs østkysten, hvor der 4 gange i løbet af dagen vil være mulighed for en lækker dukkert i det skønne hav og desuden flere gange være mulighed for at tage på udforskning blandt de mange klipper der er at finde i områderne langs østkysten.

Undervejs på turen vil der desuden være mulighed for at få lidt i maven, når der vil blive serveret noget lækkert græsk mad.

Der vil under hele turen være god mulighed for afslapning, badning og hygge på båden – alt efter hvad man har lyst til. Har du dit eget snorkeludstyr, så anbefaler vi, at du pakker det i kufferten, så du kan tage det med på denne bådtur. 

Udflugter med engelsktalende guide

Jeep Safari

Mandag, onsdag og fredag
Få vind i håret og fart over feltet, når du kører rundt i det smukke landskab på Rhodos smukke bjergsider.

Bådtur til Symi

Alle ugens dage undtagen søndag
Oplev en af Dodekanesernes perler, den smukke ø Symi. Dagen byder på en bådtur til Symi med to forskellige stop på øen. Første stop er i den charmerende havn, hvor der bliver mulighed for at udforske øen på egen hånd samt nyde en frokost på en af havnens lækre restauranter. Næste stop er ved Panormitis, hvor man besøger et gammelt kloster bygget på ruinerne af en tidligere byzantisk kirke. På Symi vil du få oplevelsen af en ægte, lokal græsk by på en lille, autentisk ø.

Dykning ved Kalithea Bay

Alle ugens dage undtagen søndag
Rhodos byder på fantastiske dykkermuligheder, både for nybegyndere og erfarne, ved øens østkyst. Tag med og oplev en fantastisk verden under havets overflade.

Snorkling ved Kalithea

Alle ugens dage undtagen søndag
En snorkeltur kan varmt anbefales i det smukke og krystalklare hav, der omkranser Rhodos. Nyd en dag i det azurblå hav og se, om du kan spotte nogle af øens flotte fisk.

Udflugtsbetingelser:

OBS. Mundbind er et krav i transportmidlerne på alle udflugter.
Tilmelding til udflugterne skal ske til en af SunCharters rejseledere eller via SunCharters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser, som indgår i vores udflugter, kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til at fortsætte udflugten uden din deltagelse - mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. Ved betaling i appen må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion, mens der ved betaling med kort påregnes et gebyr på op til € 2,- pr. person.

FAKTA

Praktisk information

Information om udflugters pris, varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugter oplyses på rejsemålet. Det endelige udflugtsprogram kan findes i informationsmappen på dit hotel. 

Tilmelding til udflugter kan ske via SunCharters Gæste App eller direkte rejsemålet til din rejseleder.

Visse udflugter kan blive udbudt med engelsktalende lokal guide.