Lichnos Beach
Lichnos Beach
Lichnos Beach
Lichnos Beach
Lichnos Beach
Lichnos Beach

Rejser til Parga

Parga er indbegrebet af græsk charme og smukke omgivelser - den ideelle kombination til en afslapnings- og oplevelsesferie i Grækenland.

Parga er indbegrebet af græsk charme

Den smukke ferieby ligger i Epirus-regionen i det nordvestlige Grækenland, som er berømt for sine smukke strande og billedskønne bugter. Små, smalle gader snor sig mellem de farverige huse i byens gamle bydel, som ligger på bjergskråningen, som fører ned til byens hjerte, havnepromenaden.

I centrum summer de stejle, gamle gader i dagtimerne af liv fra de mange små butikker, der sælger alt fra souvenirs til lokale specialiteter og kunsthåndværk. Når mørket falder på, stiger stemningen på havnepromenaden i takt med, at byens gæster tager plads på de mange, hyggelige restauranter langs havnefronten, og en herlig duft af grill og hvidløg spreder sig.  

Oplev det historiske vingesus

Pargas oprindelse går helt tilbage til oldtiden, hvilket fremgår af arkæologiske fund, der blandt andet omfatter et gammelt teater, dele af en akvædukt og mosaikker fra romertiden. En venetiansk fæstning blev bygget på toppen af bjerget, og i dag kan man fra de tilbageværende ruiner nyde en malerisk udsigt over Parga og de omkringliggende småøer.  

Smukke, naturskønne bugter

Elsker du at snorkle eller svømme i krystalklart vand, skal du ikke lede længe efter et passende sted. Området omkring Parga byder på flere, naturskønne bugter, som omkranses af frodige, grønne skove, der står i flot kontrast til de rå klipper. I forlængelse af havnepromenaden ligger den lidt mindre by-strand, Krioneri Beach, hvor du kan hoppe direkte i det klare vand efter en slentretur i byens små gader. Fra stranden er der en idyllisk udsigt over byen og over havet, som prydes af små klippeøer og sejlbåde, der glider forbi i horisonten.  

Den populære Valtos-strand ligger i nabobugten, blot et stenkast fra byen, og er områdets største strand og meget populær blandt børnefamilierne. Her kan du svale ned med en dukkert i eller nyde en kølig forfriskning på en af de lokale beværtninger.

Cirka 4 km. fra Parga ligger den mere fredelige strand, Lichnos Beach, hvorfra det i sommerens løb er muligt at tage en taxibåd til Parga. Stranden har gode faciliteter med udlejning af parasoller og solsenge, så man kan nyde en hel dag på stranden.  

Tag på opdagelse i og omkring Parga

Parga er i det hele taget et fantastisk udgangspunkt for ferieoplevelser. Havnemolen i centrum er udgangspunkt for flere bådture, og det er oplagt at opleve Det Ioniske Hav fra søsiden. En god times sejltur fra Parga ligger øen Paxos og dens lillesøster Antipaxos, hvor det turkise vand kan imponere selv den mest garvede vandhund.

Med bil kan du indenfor få timer opleve nogle af Grækenlands største attraktioner – herunder Acherodas River (Hades floden), kløften Vikos Gorge og ikke mindst Meteora, som er på Unescos verdensarvsliste. Her er gamle klostre bygget på toppen af de mest imponerende klippesøjler.  
Parga er kort sagt som taget ud af et postkort. Der er masser charme, skønne strande og rige udflugtsmuligheder, hvilket gør Parga til den ideelle kombination af en afslapnings- og oplevelsesferie i Grækenland.  

Læs mere
OPLEV Parga

Udflugter i Parga

Oplev Parga med vores danske rejseledere, der vil give dig personlige og uforglemmelige ferieoplevelser.

Tilmelding til udflugterne skal ske til SunCharters rejseledere på rejsemålet eller via vores Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne kan ikke bestilles online.

Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på, at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. 

Læs mere
yg
rf

Byvandring i Parga

Ved ankomst til Parga, mødes vi ved det store anker midt på havnepromenaden kl. 16:30. Her vil der fortælles om Jomfru Marias kirke, som ligger lige udenfor Parga. Blandt de skæve gader ligger det lille autentiske olivenoliemuseum, Paragaea, som tager os med tilbage i tiden. Her udvandt man før i tiden olivenolie med håndkraft og remedier, der stadig den dag i dag er bevaret, og os rejseledere giver en guidet tur på museet. Vi får herefter mulighed for at smage på de forskellige olivenolier, tapenader og olivendressinger - alt sammen produceret af selv samme familie. Bagefter tager vi gåturen op til den velbevarede borgruin, som vi finder på toppen af en bakke med fantastisk udsigt over byen og det Ioniske øhav. Her er der rig mulighed for at tage det perfekte feriebillede, og gå på opdagelse i den forhistoriske stortid. Borgen blev bygget i det 11. århundrede, og blev i sin tid brugt til at beskytte byen mod pirater og tyrkere fra både fastlandet og havet. Afslutningsvis kan man vælge at spise med os rejseledere på den lækre restaurant, Aegis, på egen regning eller blot begive sig videre i byen på egen hånd. Vi håber på at se jer.
Afgange samme weekend

Alternative rejsemål

Vores andre gæster kigger også på