Anthony Quinn
Lindos Akropolis
Rhodos gamle bydel
Lindos
Lindos Akropolis
Lindos
Lindos
Lindos Akropolis
Lindos
Kallithea Springs
Kallithea Springs
Rhodos gamle bydel
Rhodos gamle bydel
Rhodos Marina
Rhodos By
Rhodos Havn
Rhodos gamle bydel
Rhodos gamle bydel
Rhodos gamle bydel
Rhodos by
Den gamle bydel i Rhodos By
Rhodos gamle bydel
Seven Springs
Lindos

Rejser til Rhodos

Rhodos er Grækenlands nok mest populære feriedestination med hele 300 solskinsdage om året.

Rhodos ligger i smørhullet mellem Kreta og Tyrkiet i Det Ægæiske Hav. Øen er Grækenlands tredjestørste og helt sikkert en af de smukkeste. Den har i mange år været Grækenlands mest populære feriedestination. En af grundene er, at øen officielt er det mest solrige område i Europa med hele 300 solskinsdage om året, og øen bliver derfor også kaldt for solens ø.

De mest populære rejsemål på Rhodos er; Rhodos By/Ixia og Ialyssos, og Kalithea.

Den græske ø har tilbud for alle

Rhodos har noget at byde på for alle, hvad enten du er til museer, vandreture i naturen, sightseeing, sportsaktiviteter på stranden eller vandsport. Og så er der selvfølgelig solen, det krystalklare vand, de smukke strande, de mange hyggelige parker og de gæstfrie beboere.

Det smukkeste tidspunkt at besøge Rhodos på er i maj, når naturen er grøn og frodig, og alle de smukke blomster springer ud. Her er vandet dog stadig lidt køligt, men det varer ikke længe, før det også er dejligt lunt. Faktisk er der behagelige vandtemperaturer helt frem til september og oktober.

Så hvis du vil være så sikker som muligt på en charterrejse med sol, varme og smuk natur, så skal du tage til Rhodos.

Maden på Rhodos

Det græske køkken er verdenskendt og elsket af danskerne. Maden er rustik, enkel, og der er noget for både børn og voksne. Mange af de vigtigste ingredienser som feta og oliven har for længst vundet indpas i det danske køkken, men begge dele smager bare af meget mere i Grækenland.

Rhodos byder selvfølgelig på alle de kendte græske specialiteter som moussaka, tzatziki og græsk salat, men både Grækenland og Rhodos har meget mere at byde på. Et godt tip er ikke at snyde jer selv for kleftiko, der er en langtidsstegt ret med lam, når I besøger øen. Hvis I besøger en taverna i nærheden af havnen, så kan de friske fisk og skaldyr også klart anbefales.

Skal du bare have stillet sulten på farten, kan gyros pita, som er den græske variant af en dönerkebab, anbefales. Her får du det lækreste gyroskød blandet med feta, salat og friske grøntsager i et friskbagt pitabrød. En anden populær fastfood i Grækenland er souvlaki, som er grillspyd med enten svine- eller lammekød og serveres ofte med brød eller pommes frites.

Selvom grækerne har tradition for at spise sen aftensmad, så har turistområderne på Rhodos tilpasset sig de vesteuropæiske vaner, så restauranterne er åbne ved de ”almindelige” spisetider.

Mød det ægte Grækenland på Rhodos

Selv om Rhodos er et yderst populært turistmål, skal du ikke langt væk fra Rhodos by, før du møder vild natur med smukke, grønne bjerge og uspolerede kyststrækninger. Faktisk er størstedelen af øen stadig uberørt, og overalt på øen findes små landsbyer med traditionelle hvidkalkede huse, hvor du hurtigt kan fortabe dig i den traditionelle græske atmosfære. Så lej en bil eller en cykel og begiv dig væk fra de turistprægede kyster og ind mod midten af Rhodos. Du kan faktisk også opleve meget til fods. Et godt tip er at spørge de lokale eller vores rejseledere om spændende oplevelser og gode spisesteder.

Strande og aktiviteter for enhver smag

En af grundene til, at Rhodos er et af de mest populære ferierejsemål i middelhavsområdet, er det krystalklare azurblå vand og de mange forskelligartede strande. Mange af strandene på Rhodos er børnevenlige og har blåt flag, så du roligt kan lade ungerne bade.

Er du typen, der godt kan lide at gå på opdagelse, byder Rhodos på mange fantastiske og smukke strande i mere rolige omgivelser. Her kan det også godt betale sig at spørge de lokale til råds, og så håbe på, at de vil dele ud af deres viden om en skjult vig, hvor du kan nyde stranden uden alt for mange andre turister.

Så uanset om du bare gerne vil dase ved stranden og bade, eller om du er til beachvolley, vandski og windsurfing, så findes din drømmestrand helt sikkert på Rhodos. Ved mange af de populære strande kan du desuden købe dig til de lidt mere hæsblæsende vandsportsoplevelser som jetski, bananbåd og parasailing. Hvis du vil opleve den imponerende verden under havets overflade, så er der desuden gode muligheder for at snorkle eller dykke på Rhodos.

Mærk historien

Rhodos er blandt andet kendt for den gigantiske statue af solguden Helios kaldet ’Kolossen på Rhodos’, der ofte er afbilledet skrævende henover havneindsejlingen og spejdende ud over havet.

Statuen blev rejst i år 282 f.Kr. men fik desværre kun lov til at stå i 56 år, før den væltede under et jordskælv. Statuen er i dag længe væk, men det ændrer ikke på, at Rhodos har en dybe rødder i verdenshistorien, og der er stadig masser af steder, du kan gå på opdagelse, hvis du interesserer dig for kultur og historie.

Faktisk er hele Rhodos på UNESCOS liste over verdens kulturarv, og det er absolut ikke uden grund. Specielt den gamle bydel i Rhodos by er en unik kulturoplevelse og en rejse igennem Rhodos voldsomme historie med korsriddere og skiftende kulturer og magthavere.

Læs mere
OPLEV RHODOS

Udflugter på Rhodos

Oplev Rhodos med vores danske rejseledere, der vil give dig personlige og uforglemmelige ferieoplevelser.

Tilmelding til udflugterne skal ske til SunCharters rejseledere på rejsemålet eller via vores Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne kan ikke bestilles online.

Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på, at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. 

Læs mere
Vinsmagning

Vinsmagning

Tag med på en smagsfyldt oplevelse rundt på to af de lokale vingårde her på Rhodos. Her er der rig mulighed for at smage på nogle af de lokalproduceret vine, samt andre produkter som honning, suma og olivenolie. Her kommer vi også komme helt tæt på de flotte vinmarker og hører om hvordan de producerer den lækre vin.Udflugten er hele dagen og der vil også være et frokoststop på turen.  Frokost er ikke inkluderet i prisen
rn
rn
rn
rn
rn
rn
rn
rn

Rhodos Natur

Tag med på tur når vi drager på opdagelse i Rhodos smukke naturlige omgivelser. Rhodos er kendt for dets smukke natur med de fascinerende bjergområder, flotte parker og grønne områder. På denne tur får du muligheden for at opleve nogle af Rhodos mest populære naturomgivelser. Vi starter turen med opsamling fra hotellerne og kører derefter til turens første stop nemlig Filerimos bjerget. På dette stop kan man gå turen af en lang sti under cyprestræerne ud til det kæmpe kors. Herude har du en fantastisk udsigt over Rhodos. Det specielle her er de fritgående påfugle der er at finde på toppen. Har man lyst kan man tage turen op til det unikke gamle kloster som ligger på Filerimos Bjerget. Andet stop på turen er ved den populære sommerfugledal. Her oplever man den smukke frodige park, hvor man går langs den flotte sti og de små vandhuller. Har man et godt øje kan man måske spotte alle sommerfuglene kamufleret på træer og klipper. Efterfølgende vil der være stop ved en lokal restaurant helt ned til vandet. Her vil vi få serveret et lækkert måltid i smukke omgivelser inden turen går videre til dagens sidste stop; nemlig de 7 kilder. De 7 kilder er kendt for dens 150 m lange tunnel man kan gå igennem samt det smukke naturområde med den flotte sø der føres til et vandfald og selvfølgelig de små vandudspring fra klippen. Denne tur har noget for alle aldre og er en perfekt måde at komme ud og opleve hvad smukke Rhodos har at byde på. OBS: Denne tur er ikke for gangbesværet Valgfrit: Indgangen til sommerfugledalen er 6€ pr person og indgangen til klosteret ved Filerimos er 6€ pr person. Frokosten er inkluderet.
LBN
lindos
LBN
LBN

Lindos By Night

På denne tur får du mulighed for at se den måske mest berømte by på Rhodos, nemlig den hvide by Lindos. Turen er en hyggelig aftentur, hvor der er rig mulighed for at udforske Lindos på egen hånd. Du kan gå en tur i de snoede gader, mærke pulsen falde på en af de mange små cafeer eller tage turen op til toppen af byen, til det imponerende Lindos Akropolis, hvorfra der er den skønneste udsigt. Som aftenen skrider frem, vil du mærke hvordan det tynder ud blandt folk, og en uspoleret ro falder over byen, mens dag bliver til aften.
Bådtur
bt
bt
bt
glaros
Bådtur
Bådtur
Bådtur

Middelhavs Bådtur

Tag med ud og oplev Rhodos på en anden måde end du normalt ville gøre, nemlig fra havets overflade. Dagen byder på badestop ved fire af Rhodos’ absolut flotteste strande omringet af det turkisblå vand, som man bare skal opleve, når man holder ferie på Rhodos. Vi starter med at sejle ned langs østkysten, hvor første stop vil være ved Anthony Quinn Bay, som er en af de smukkeste bugte på Rhodos. Efter dette stop sejler vi videre mod Tsambika stranden, der er kåret som den bedste sandstrand på hele Rhodos. Det er også her der vil være mulighed for at få lidt i maven. Vi vil få serveret noget lækkert græsk mad, bestående af forskellige specialiteter. Efter vores stop ved Tsambika, går turen videre til Afandou stranden, som er en af de længste strande på Rhodos. Dette stop giver mulighed for at svømme ind mod kysten til de små klippegrotter. På det sidste stop skal vi selvfølgelig også forbi Kallithea Springs, som specielt er kendt for de smukke klipper, som giver gode muligheder for at komme ud at snorkle og opleve livet under havoverfladen. Der vil under hele turen være god mulighed for afslapning, badning og hygge på båden. Har du dit eget snorkeludstyr med på ferien, anbefaler vi at du tager det med på turen. OBS: det er en forholdsvis stor båd med plads til omkring 200 mennesker, som vi sejler med, hvorfor båden altså ikke lægger til inde ved de enkelte strande. Vi lægger derimod anker ude i vandet, hvorfra man kan hoppe i det krystalklare vand direkte fra båden.
BUM
ot
ct
BUM
Den Gamle By

Byvandring uden græsk middag

Kom med på en historisk byvandring igennem Rhodos by, hvor vi kommer forbi nogle af byens smukkeste og mest spændende steder - her vil du desuden få en masse god viden og historier om stederne. Vi starter turen på den smukke havn og kører derefter hen til Rhodos’ Akropolis, også kendt som Apollos Akropolis, hvor vi kan se det antikke stadion og afprøve amfiteateret. Efterfølgende kører vi ned til den gamle bydel, som er Europas bedst bevarede middelalderby. Den blev bygget af Johanniterne i den sene middelalder, og stedet har en helt unik og historisk stemning. Byen har en lang historie, da den både har været besat af Tyrkerne, Italienerne og Johanniterne, og dette bærer byen tydeligt præg af både i arkitekturen og monumenterne. I byen finder du mange små gader, hyggelige torve og butikker, samt en masse smukke og historiske monumenter, så det er vigtigt at få kameraet med på turen. Vi laver flere stop undervejs i den gamle bydel, hvor du virkelig får lov til at opleve stedet og stemningen, samt få en fornemmelse for stedets lange og spændende historie. Denne udflugt er uden græsk middag. Når byvandringen er færdig er du derfor velkommen til at opleve endnu mere af Rhodos gamle by på egen hånd. OBS: denne tur er uden transport tilbage til hotellet.
Gaderne
gl by
city walk
BM
BM
Græsk mad

Byvandring med græsk middag

Kom med på en historisk byvandring igennem Rhodos by, hvor vi kommer forbi nogle af byens smukkeste og mest spændende steder - her vil du desuden få en masse god viden og historier om de forskellige steder. Vi starter turen ved byens nye havn, Mandraki Havnen, og tager derefter op og besøger Rhodos’ Akropolis (Apollon templet) og det antikke stadion, inden vi bevæger os ned mod den gamle bydel. Den gamle bydel i Rhodos er en af Europas bedst bevarede middelalderbyer. Byen blev bygget af Johanniterne i den sene middelalder og har en længere historie, da den både har været besat af Tyrkerne, Italienerne og Johanniterne, og dette kan tydeligt ses og mærkes i den dejlige by. Den gamle bydel er en imponerende by med masser af hyggelige torve og butikker, samt en masse historiske monumenter, så du skal naturligvis huske at få kameraet med. Vi gør flere stop undervejs inde i den gamle bydel, så du har tid til at få alle de skønne oplevelser helt ind under huden. Aftenens sidste stop bliver på den græske taverna, Restaurant Romeo, hvor vi skal nyde en dejlig græsk middag under åben himmel. OBS: Denne udflugt er uden transport tilbage til hotellet efter aftenens arrangement.
Afgange samme weekend

Alternative rejsemål

Vores andre gæster kigger også på

Næste >