Chania
Chania
Elafonissi, den lyserøde strand
Chania
Elafonissi, den lyserøde strand
Havnen i Platanias
Katedralen i Chania
Chania
Chania
Chania
Chania
Platanias set fra havet
Platanias
Torvet i Platanias
Platanias
Platanias
Udsigt over Platanias
Platanias
Platanias
Turisttoget i Platanias
Minigolf i Platanias
Platanias
Platanias
Bådtur
Vinmarker
Knossos
Knossos
Havnen i Platanias
Agia Marina
Agia Marina
Agioi Apostoloi
Agioi Apostoloi

Rejser til Kreta

Kreta er kendt for sin spændende historie og fantastiske smukke natur med hele tre bjergkæder på øen, fyldt med fascinerende huler og dybe kløfter, der leder ud til det smukke Ægæiske Hav.

Den græske ø, der føles som et lille land

Grækenlands største ø byder på skønt subtropisk middelhavsklima og masser af solskinstimer. Hvis du lejer en bil og besøger flere områder på øen, vil du opleve, at der er markante klimamæssige forskelle.

Det afhænger i høj grad af om du befinder dig på den sydlige eller nordlige kyst. På sydkysten vil du opleve, at sommeren er varmere og luften mere tør end på nordkysten. Samtidig byder vestkysten på mere regn end østkysten. Naturen er derfor mere grøn og frodig på vestkysten.

Turister rejser til Kretas kyster

De fleste turister tilbringer det meste af deres tid langs Kretas kyster, hvor turistområderne ligger. Det er ikke så underligt, at der er her de lækre strande og hotellerne ligger. Men hvis du har mod på at bevæge dig lidt væk fra kysten og længere ind på øen, vil du hurtigt finde hyggelige små landsbyer. Her står tiden stille, og du kan mærke den autentiske græske landstemning, helt upåvirket af øens turisme. Befolkningen på Kreta, er ligesom resten af det græske folk, utroligt gæstfri og stolte over deres historie og traditioner.

De lækre sandstrande på Kreta

Kreta er en ø i Middelhavet, og derfor byder den på mange forskellige, fantastiske strande. På Kretas sydkyst ligger nogle af Europas smukkeste strande, heriblandt den lyserøde strand - Elafonissi. På østkysten findes sågar Europas eneste palmestrand.

Ved mange af de populære strande på Kreta finder man ofte en hyggelig strandpromenade med et udvalg af kiosker, restauranter og butikker. Her kan du nemt forsyne dig med snacks og drikkevarer til strandturen eller tage dig en hyggelig gåtur langs stranden. Skulle du få lyst til en farverig drink eller en lækker middag, så kan det også lade sig gøre og endda til fornuftige priser.

Få en strand for dig selv

Foretrækker du at have næsten hele stranden for dig selv, er der også rig mulighed for det. Hvor mange af Kretas strande emmer af liv, byder den også på et utal af smukke, afsidesliggende strande, hvor du kan nyde solen og vandet i ro og mag uden forstyrrelser. Her er det dog en god ide at tage vand og mad med hjemmefra.

Der er kort fortalt strande til alle, uanset om du er til familievenlige strande, smukke, rolige strande uden for mange badegæster eller strande med turister og fest og farver.

Få antikkens Grækenland helt tæt på

Trænger du til en pause fra stranden, og har du lyst til at udforske Grækenlands spændende historie? Så er Kreta den helt rigtige feriedestination.

Flere af oldtidens sagn og myter har Kreta som centrum. For eksempel skulle den græske gud Zeus være født i en hule og opvokset på øen. Historien har virkelig sat sit præg overalt på Kreta, og det kan stadig ses og mærkes helt op til i dag. Faktisk blev Kreta først en del af Grækenland i 1913. Indtil da har øen blandt andet været regeret af romere, byzantinere og osmanere – og det kan tydelig ses i øens monumenter og bygningsværker.

Besøg for eksempel det 3500 år gamle og prægtige palads i Knossos med hele 1500 værelser eller den venetianske borg Fortezza og bliv blæst væk af historiens vingesus på en måde, du aldrig vil kunne opleve det på et museum.

Læs mere
OPLEV KRETA MED SUNCHARTER

Udflugter på Kreta

Oplev Kreta med vores danske rejseledere, der vil give dig personlige og uforglemmelige ferieoplevelser.

Tilmelding til udflugterne skal ske til SunCharters rejseledere på rejsemålet eller via vores Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne kan ikke bestilles online.

Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på, at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. 

Læs mere
vin 2
Vin 4
vin 3
mad
Vin 1

I vinens fodspor

Turen går til den lokale og eventyrlige vingård, Manousakis Winery, hvor aftenen vil byde på en tur “I Vinens Fodspor". Først tager vi turen rundt på vingården, og hører den inspirerende historiefortælling om hvordan stedet blev til. Dernæst et autentisk indblik i, hvad det kræver at producere lokale græske vine i særlig høj kvalitet. Kombinationen af den græske “hygge” og den unikke duft af vintønder som bare venter på at blive nydt, ender ud i 5 forskellige slags vidunderlige vine, i ubegrænsede mængder, samt en lækker aftenmenu i hyggelige og romantiske omgivelser.
Gonias Klosteret
Charma ølbryggeri
Vouves
Biolea
Bioleas lækre produkter
Flot udsigt ved Biolea
Museum i Gonias klosteret
Gonias Klosteret

Kretas vestlige perler

Tag med på en hyggelig tur til nogle af Kretas Vestlige Perler. Vi starter med at besøge det lokale, familieejet sæberi “Fisika” hvor de laver deres produkter naturligt med råvarer fra Kreta. Næste stop er “Gonias Kloster” i Kolimbari, som emmer af spændende historie fra tyrkernes tid på øen. Derefter kører vi til den græske olivengård, Biolea, hvor nogle af Europas bedste økologiske olivenolier produceres. Her vil der selvfølgelig være mulighed for at købe nogle af de gyldne dråber med hjem! Efter besøget på olivenolie fabrikken, kører vi videre til verdens ældste oliventræ, Vouves, her er det muligt at tage flotte feriebilleder. Vi slutter dagen af med at se det lokale ølbryggeri, Charma, hvor vi til slut får fornøjelsen af at smage på fire af deres specialøl samt nyde bryggeriets smukke og hyggelige omgivelser. OBS: Turen er eksklusiv 3€ til indgang i Gonias klosteret, som skal betales kontant på udflugten.
Koumos
Håndværkerlandsbyen
Håndværkerlandsbyen
kournas
Koumos
Koumos
Håndværkerlandsbyen
Håndværkerlandsbyen

Det Kretensiske liv - Helt tæt på

Kreta byder på mange forskellige små gemte skatte. På Det Kretensiske Liv - helt tæt på vil vi vise jer nogle af de steder, som vi mener er værd at skrive hjem om! Vi besøger først den lokale og enestående kunsthåndværk landsby. Her har I mulighed for at købe en lokalproduceret souvenir med hjem. Herefter kører vi til Koumos, som er en smuk og ikke mindst helt unik stenlandsby. Kournas søens klare vand for foden af de hvide bjerge er næste stop, hvor naturen betager os, mens vi nyder omgivelserne fra søbredden eller fra en pedalbåd på søen. Inden frokost besøger vi bjerglandsbyen Argyroupolis og avokadokongens butik. Til slut spiser vi en skøn frokost ved byens magiske vandfald. OBS: Turen er eksklusiv 12€ til frokost, som skal betales kontant på udflugten
byvandring
byvandring
byvandring
byvandring
byvandring

Byvandring i Chania

Chania er en fantastisk flot og yderst interessant by. Derfor håber vi, at I vil besøge byen og opleve de mange gemte og kendte seværdigheder, som byen gemmer på, sammen med os. Kom med og lad den lokale guide følge os rundt i de små snoede gader, og hør lokale anekdoter om byens skabelse og historie. Vi skal nyde den fantastiske stemning og arkitektur, som er helt unik for Chania. Vi mødes ved toppen af Halidon Gaden som er begyndelse på den gamle bydel, hvor rejselederen og den lokale guide vil byde dig velkommen. Det er muligt at hoppe på bybussen mod Chania fra dit nærmeste busstoppested og stå af ved endestationen. Halidon Gaden finder du, ved at gå modsat busterminalen og fortsætte forbi 1866-pladsen og her starter vores ca. 2 timers gåtur rundt i byen.  OBS: Vi mødes ved toppen af Halidon Gaden (transport til og fra Chania står man selv for)
Båd

Bådtur kl. 12.45 (fredag)

Tag med på vores hyggelige bådtur! Vi skal bade, snorkle i det lækre krystalklare vand og nyde den smukke Chania-kyst fra havet. På udflugten sejler vi tæt på den majestætiske og fredet “Agii Theodori-ø”, her bor den sjældne type ged, som hedder en “Kri-Kri-ged”. Vi har to badestop på vores tur, her er det muligt at snorkle blandt fisk samt at se et nedsunket bombefly fra anden verdenskrig. Svømmefødder, dykkerbriller og snorkel kan lånes helt gratis på båden. Turen er med en dansktalende rejseleder, som fortæller gode historier. Udflugten er 2,5-3 timer lang, det er muligt kontant at købe drikkevarer ombord. Børn er til og med 11 år. Vi mødes kl. 12.45 på “Platanias bådehavn” - kig efter “SeaKing” flagene  OBS. transport til og fra bådehavnen står man selv for
Abelopas

Velkomstmiddag

Kom med til en hyggelig aften i selskab med dine rejseledere. Den bedste start på ferien, kan altid startes godt med en fælles middag med hyggeligt selskab. Tag derfor med til en magisk aften på Kreta, hvor du både får stillet din smags – og sanseoplevelse. Til velkomstmiddagen, vil I komme ind på livet af jeres rejseledere og ikke mindst lære andre gæster at kende, og måske være så heldig at komme hjem med nye venskaber. Aftenen vil foregå på restaurant, som serverer god, græsk mad i autentiske omgivelser. Her vil være god stemning og den græske mad vil være i højsædet. Under middagen vil dine rejseledere stå for lidt underholdning, som vil få dit smil frem og som du ikke glemmer foreløbigt. Vi regner med at aftenen slutter omkring kl 22.00, men man er altid velkommen til at blive så længe man ønsker. Vi glæder os til at dele denne oplevelse med jer! Værd at vide: Drikkevarer er ikke inkluderet – så husk at have penge med til drikkevarer. Aftenen foregår udenfor, hvorfor vi anbefaler at tage en trøje med til de eventuelle kølige aftener først/sidst på sæsonen. OBS. Vi mødes kl. 19.00 ved Restaurant Abelopas, hvor man selv står for transporten til.
Samaria
Samaria
Samaria
Samaria
Samaria
Samaria

Samaria kløften

Tag med på udflugt gennem Europas længste kløft: “Samaria Kløften”. Dagen byder på imponerende natur og spektakulære udsigtspunkter.  På vores 16 kilometer lange vandretur passerer vi blandt andet “Jernporten”, som er en 3 meter bred og 100 meter høj passage. Samaria Kløften er enestående og et særdeles populært udflugtsmål - flere turister rejser til Kreta udelukkende for at vandre kløften. Udflugten er en heldagsudflugt med stort “H”.  Vi tager afsted før solen står op og er tilbage på hotellerne igen ved ca. 20.30 tiden. På turen til Samaria Kløftens indgang holder vi et morgenmadsstop, hvor det er muligt at købe eller nyde medbragt mad.  Vi gør opmærksom på, at turen er meget fysisk krævende. Terrænet er ujævnt, og underlaget er skiftende. Indgangen til kløften er i ca. 1.250 højdemeter. Det vil sige, at turen er nedadgående mod den lille hyggelige by, Agia Roumeli, som vi efter kløftens slutning skal sejle fra med en færge. Udflugten anbefales ikke til gæster med diverse skavanker, som forårsager risici ved deltagelse. I forbindelse med tilmelding til udflugten skal der underskrives en udflugtserklæring. Turen er i selskab med flere dansktalende rejseledere, som hjælper med sikkerheden i kløften og agerer som for- og bagtrop. Vi glæder os til en fantastisk udflugtsdag gennem Kretas smukkeste national park.  OBS. Praktisk fodtøj er påkrævet, og turen er eksklusiv 18€ til indgang i kløften og færge, som skal betales kontant på udflugten.
bådtur
bådtur

Bådtur kl. 09.15 (fredag)

Tag med på vores hyggelige bådtur! Vi skal bade, snorkle i det lækre krystalklare vand og nyde den smukke Chania-kyst fra havet. På udflugten sejler vi tæt på den majestætiske og fredet “Agii Theodori-ø”, her bor den sjældne type ged, som hedder en “Kri-Kri-ged”. Vi har to badestop på vores tur, her er det muligt at snorkle blandt fisk samt at se et nedsunket bombefly fra anden verdenskrig. Svømmefødder, dykkerbriller og snorkel kan lånes helt gratis på båden. Turen er med en dansktalende rejseleder, som fortæller gode historier. Udflugten er 2,5-3 timer lang, det er muligt kontant at købe drikkevarer ombord. Børn er til og med 11 år. Vi mødes kl. 09.15 på “Platanias bådehavn” - kig efter “SeaKing” flagene  OBS. transport til og fra bådehavnen står man selv for
Afgange samme weekend

Alternative rejsemål

Vores andre gæster kigger også på

Næste >