Luk besked

Læs mere om de aktuelle indrejseregler på vores rejsemål her

Alanya
Et Sandt Feriemekka
Priser fra  2.499 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
02-07-2022
1 uge
Antal værelser: 02-07-2022
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser

Information om Alanya

Alanya er et fantastisk rejsemål fyldt med muligheder. Slap af på den fine sandstrand til lyden af bølgernes blide brusen eller gå en tur ned gennem den hyggelige basar.
Alanya byder på den ene kulturoplevelse efter den anden med de mange seværdigheder, grotter og gamle ruiner, så du kommer med garanti ikke til at kede dig på din ferie til fantastiske Alanya.

Et Sandt Feriemekka

Alanya er et fantastisk rejsemål fyldt med muligheder, hvad end du er til afslapning på den fine sandstrand til lyden af bølgernes blide brusen eller en gåtur ned gennem den hyggelige basar med den kølige brise farende gennem håret.

Alanya er selvfølgelig også garant for en gedigen shoppingtur, så du kan roligt planlægge at købe billigt tøj til hele familien. Et godt udgangspunkt at starte fra er ved Atatürkstatuen. Her er der mange muligheder for at få vekslet penge og derefter begive sig ned ad hovedgaden, hvor du finder alle de populære mærkevarer samt et stort udvalg af læder og guld.

Historisk by med oplevelser for hele familien

Det er ikke uden grund, at Alanya siden 1980'erne har været en af Tyrkiets mest populære destinationer for charterrejser med dens idylliske placering ud til Middelhavet ved Tyrkiets sydkyst. Byens historie strækker sig helt tilbage til de romerske og byzantinske riger, så du behøver ikke lede længe, før du støder på et levn fra en svunden tid.

Se den historiske borgruin

Hvis du virkelig ønsker at mærke historiens vingesus på din rejse til Alanya, kan det anbefales at besøge byens majestætiske vartegn: en enorm ruin af en borg opført i 1300-tallet, der er placeret på den klippefyldte halvø, der deler Alanyas to lækre strande ud til det krystalklare Middelhav.

Alanya har desuden en forbindelse til Egyptens berømte dronning Kleopatra, der havde et kærlighedsforhold til den romerske general Markus Antonius, som viste sin hengivenhed ved at forære hende byen. Stranden vest for borgen er kendt som Alanyas bedste strand og bærer stadig den egyptiske dronnings navn. 

Alanya har tre hovedveje, som gør, at du nemt kan navigere gennem byens gader og stræder. Hele centrum er spækket med lækre restauranter, spændende butikker og en utrolig venlig befolkning.

Tyrkiets bedste strande, masser af aktiviteter og et sprudlende natteliv

Alanya har to store strande, der er naturligt opdelt af en kæmpe klippe. Området omkring Dalmatasstranden mod øst er perfekt til charterferie med familien. Stranden ligger ud for området i Oba, som er blevet mere og mere attraktivt i de seneste år. Rejser du med børn, kan du glæde dig over den lave vanddybde, det bløde sand, de opmærksomme livreddere samt den store legeplads, der er placeret tæt ved stranden.

Den flotte Kleopatrastrand i Alanya

Veststranden i Alanya er den mest populære og kaldes Kleopatrastranden i daglig tale. Her er vandet dybere, og stranden er derfor knap så børnevenlig som Øststranden. Er du til vandsport og beachvolley, så er det her, det sker. Området har flere beachvolleybaner og gode muligheder for at få pulsen lidt op på jetski, paragliding eller bananbåd. Hvis du ønsker et endnu større udvalg af vandsportsaktiviteter, så kan det anbefales at tage turen til Incekum ca. 25 kilometer vest for Alanya.

Langs Kleopatrastranden er der desuden en hyggelig strandpromenade, der er oplagt til en yndig gåtur sidst på dagen. Strandpromenaden er også et godt sted at købe forfriskninger og søge skygge i de mange små caféer i løbet af en varm dag på stranden.

Underholdning for alle feriegæster

Hvis du er til natteliv, så byder Alanya også på masser af farverige drinks og danseglade gæster på de mange diskoteker, barer og natklubber. Du skal dog ikke langt væk fra festgaden, før der igen er helt roligt, og langt de fleste feriegæster i Alanya er da også familier og par på solferie. 

Læs mere

Oplevelser i Alanya

Tag med dine danske rejseledere på tur: 

Velkomsttur med solnedgang

- En tur for hele familien i selskab med alle vores rejseledere 

Tag familien eller vennerne under armen og kom med ud på en unik tur i Alanya i de smukke aftentimer.

Vi starter turen ud med at køre op langs bjergsiderne, hvor i får den smukkeste udsigt ud over Alanya centrum og Middelhavet. Vi gør stop ved terrasserne, som er en smuk udkigspost og et hyggeligt område, som de lokale ofte besøger. Her kan I få taget nogle af feriens smukkeste billeder af byen, den grønne natur og Taurusbjergene. 

Herefter går turen mod Alanya centrum, hvor vi slår vejen forbi en gammel guldsmed Steffany Diamond og optikeren Tuana Optik. Her i Tyrkiet kan I nemlig spare op til 50% på smykker, ædelsten og briller, og vi vil gerne give jer et godt indblik I jeres muligheder, så I kan få dækket jeres shoppingsbehov på bedste vis. Fra guldsmeden går vi samlet igennem de hyggelige gader i basarområdet, hvor vi vil udpege nogle af Alanyas bedste restauranter for jer. Ved havnekajen venter en hyggelig sejlbåd på os, som vil sejle os ud på en eventyrlig og smuk aftentur. Vi sejler blandt andet forbi det Røde tårn, Alanya borgen og eventyrlige grotter. Undervejs sætter vi anker og nyder en skøn aftensmad ombord, mens solens stråler danser på bølgerne., hvor vi samtidig hopper i det azurblå hav.

Smukkest er dog solnedgangen, som vi vil komme til at opleve fra sejlbåden, mens vi skåler med andre af vores danske gæster og hinanden. 

Efter solen er gået ned, sejler vi tilbage til havnen og går i land.

OBS: hjemtransport og drikkevarer er ikke inkluderet. Husk badetøj. Der vil være rejseledere fra SunCharter, Primo Tours og Århus Charter med på denne hyggelige aftentur, og turen er placeret i starten af ugen, så I kan få lov til at møde jeres medrejsende og lære hinanden og os bedre at kende. 

Middelhavscruise

- en sjov oplevelse til søs for hele familien 

En bådtur i Alanya er næsten en uundgåelig seværdighed i byen. Allerede før vores tidsregning regerede piraterne på middelhavet, hvilket romerne især var utilfredse med, da piraterne angreb og stjal romernes handelsskibe. Romerne udryddede derfor piraterne fra kysten omkring borgen i Alanya, men nu er piraterne tilbage!

Langs havnen ligger de store og imponerende piratskibe, og du kan komme med ud på en rigtig sjov tur til søs med os rejseledere. Fra morgenen af vil du blive hentet på dit hotel, og så går turen mod havnen i Alanya, hvor skibet letter anker og sejler ud mod de brusende middelhavsbølger. Sejlturen går rundt om borgen i Alanya og Det Røde Tårn, hvor naturen har efterladt imponerende klippe-formationer, som kun kan ses fra søsiden. Her findes der flere eventyrrige grotter, som har mange gode historier. Undervejs kan du måske spotte legesyge delfiner eller store havskildpadder, som jævnligt kommer op til vandets overflade.

Turen har flere badestops undervejs, så du kan komme ned og få en dukkert i det afkølende azurblå hav. Måske din rejseleder springer i, hvis du gør. Har du blot lyst til at slikke sol på soldækket på den flereetagers båd,  er dette selvfølgelig også muligt.

På båden har vi sørget for vores helt egen form for all inklusive. Med denne mulighed kan du i løbet af dagen smutte i baren og få serveret en dejlig kold forfriskning. Når sulten melder sig til middag, så har vi selvfølgelig sørget for en omgang frokost, som er med i prisen. Du kan derfor godt lade tegnebogen blive hjemme med denne smarte mulighed med all inklusive på båden, der kan også tilkøbes is .

Tag  med på en fantastisk tur på Middelhavet med vind i håret for hele familien  og  kom derfra med en masse hyggelige stunder  og minder og samtidig nogle flotte og unikke billeder fra en dag til søs. 

Husk at medbringe badetøj, solcreme, solbriller, håndklæde og lidt småmønter til evt en is og det hyggelige humør.

Det ægte Tyrkiet

På denne udflugt tager vi dig med på en heldagstur bag facaden. Vi vil vise dig, hvad Tyrkiets smukke natur har at byde på, og hvordan de lokale lever væk fra alt der hedder swimmingpools og højhuse.
Vi begynder turen ved at køre op i Taurusbjergene, som befinder sig bagved Alanya. I Taurusbjergene finder vi nemlig vores første stop, som er Sapadere Canyon.

Sapadere Canyon er et utrolig flot sted i en skøn natur og rolige omgivelser. Stedet her byder på en svømmetur i smeltevandsfloden fra Taurusbjergene. Ved floden er der plads til at nyde solen og noget koldt at drikke. Ønsker man at tage videre med os rejseldere op til det smukke vandfald er dette også muligt. Vi begiver os op i et mere bakkede terræn på en gangbro henover floden, som fører os 360 meter videre hen til kløftens hovedattraktion, nemlig det største naturlige vandfald. Undervejs er man mere end velkommen til at hoppe en tur i vandet eller få en kold forfriskning. 

Efter at have se Tyrkiets smukke natur, så går turen mod det lokale liv. Vi gør holdt ved en landsby, hvor vi blandt anden får set, hvad befolkningen går og dyrker. Her i landsbyen har de en silkeproduktion, som vi får et indblik i, og samtidig er der mulighed for at købe deres unikke produkter efterfølgende. Vi bliver også budt velkommen os en lokal familie i deres hus, og med lokalt menes der meget lokalt. Vi får en rundvisning i deres primitive hjem, hvor de dyrker og producerer det hele selv. Heriblandt nødder, silke, grøntsager og meget andet. Efterfølgende kan nogle af deres lokale specialiter købes. Efter denne unikke oplevelse byder turen på et kig ind i deres lokale moské. Her vil vi få et indblik i deres religion her i Tyrkiet.

Så er sulten også ved at melde sig og her går turen nu mod Dim çay. Dim çay har sit udløb ca. 8 km fra Alanya mod øst, og herfra kører vi så ind i landet langs floden. Langs floden er der utallige restauranter, der nærmest er placeret i selve floden. En af disse restauranter besøger vi, hvor der vil blive serveret buffet, så der er noget for alle og en hver. I sommermånederne, hvor vandstanden er lav, står bordene ude i vandet, og det er således muligt at dyppe fødderne i det kølige flodvand, mens der spises. Ønsker man at dyppe hele kroppen i vandet efter et godt måltid er dette også muligt. 

OBS! Turen er ikke for gangbesværede. Derudover kombineres udflugten med gæster fra vores kollegaer fra Århus Charter og Primo Tours, hvilket derfor også gør, at den danske rejseleder godt kan være fra et af disse selskaber.

 

Betingelser:

Tilmelding til udflugterne skal ske til SunCharters rejseledere eller via SunCharters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro, tyrkiske lira eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion.

FAKTA

Praktisk information

Information om udflugters pris, varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugter oplyses på destinationen. Det endelige udflugtsprogram kan findes i informationsmappen på dit hotel. 

Tilmelding til udflugter sker ligeledes først på destinationen til din rejseleder.

Visse udflugter kan blive udbudt med engelsktalende lokal guide.