Madeira
Blomsterøen i Atlanten
Priser fra 3.499 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
Aalborg 18-08-2019
1 uge
Antal værelser: 18-08-2019
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser fra Aalborg Lufthavn

Information om Madeira

Madeira er et ægte ferieparadis, især for os danskere, hvorfor det heller ikke kommer som nogen overraskelse at Madeira i 2015, 2016, 2017 og 2018 har vundet prisen som verdens bedste ø-destination.
Blomsterøen i Atlanten er en utrolig smuk ø med det utroligt stejle klippelandskab, som står i skarp kontrast til det klare blå vand. Madeira er blandt andet kendt for sine mere end 112 forskellige plantearter i cirka 750 varianter i naturen, hvoraf omkring de 16 kun findes på Madeira.

Flyveturen Til Madeira tager cirka 4,5 time direkte fra Aalborg lufthavn og allerede når flyet nærmer sig den lille ø, får du en klar fornemmelse af, hvor unik Madeira er. Med det utroligt stejle klippelandskab, som står i skarp kontrast til det klare blå vand, findes det bare ikke meget flottere. Landsbyerne bugter sig opad i landskabet og giver en god fornemmelse af hvor alsidigt Madeira er.

Blomsterøen i Atlanten

På Madeira findes bananplantager, vinmarker en masse spændende frugter og krydderier og selvfølgelig et hav af strålende blomster i alle tænkelige afskygninger. Madeira er en gammel vulkanø, hvilket også ligger grobunden for øens frodighed, da de mange mineraler i jorden kommer fra den vulkanske aske.

Unikke naturoplevelser

Denne Atlanterhavs perle henvender sig til dig, der ønsker en ferie med rig mulighed for gode oplevelser, hvad end det er til fods, til vands eller i luften.

Her er det ikke kun selve øen du bør udforske, men også det omkringliggende hav, hvor du blandt andet kan komme på hval- og delfinsafari og måtte du have lyst, er det også muligt at svømme med delfiner på det åbne hav.

Holder du mere af at have begge fødder godt plantet på jorden, så er Madeira lige stedet for dig. Her findes gode vandreruter i bjergene, langs kysterne og i de forskellige parkområder, som findes rundt omkring på øen.

Det smukke landskab og øens frodighed har de lokale heldigvis forstået at udnytte til sit fulde. Her dyrkes alverdens frugt og grønt og smagen er så delikat at du sent vil glemme de mange smagsoplevelser. Friskfanget fisk og lokal vin står også højt på listen over ting som du bare må smage når du er på Madeira. Vinen på Madeira er i verdensklasse og modnes anderledes end den gør mange andre steder i verden, her kommer vinen nemlig på loftet i stedet for i kælderen, da vinen har brug for varme og ikke kulde.

Spændende kultur og hyggelige landsbyer

Madeira er dog ikke kun kendt for sin unikke natur, men også for sin spændende kultur, sine hyggelige små landsbyer og ikke mindst øens hovedby Funchal, som er kendt for sine mange hoteller, gode restauranter, små lystbådehavne og gode shoppingmuligheder. Her holder turisterne endvidere til når der skal slappes af ved poolen eller stranden, hvorfor det selvfølgelig også er her SunCharters hoteller er beliggende.

Funchal har en ny og en gammel bydel, som hver har sin helt egen charme. Gå på opdagelse i de små smalle gader i den gamle bydel eller tag på shopping blandt alt fra internationale mærker til lokalt håndværk i den nye.

I Funchal finder du et hav af spændende kulturoplevelser; prøv f.eks. svævebanen til Monte, hvor et besøg i den Tropiske Have i japansk stil eller den Botaniske Have med over 2.000 forskellige planter er et must.

Klimaet på Madeira

Når du besøger øen, vil du med det samme bemærke det behagelige klima, som øen ligeledes er kendt for. Igennem vinterhalvåret kommer især mange skandinaver hertil, for at nyde nogle dage i solen, men samtidig også tage på opdagelse i til øens mange udflugtspunkter. Det kan man kun fordi klimaet tillader begge dele. Som mange udtaler, så er her hverken for koldt eller for varmt, men lige tilpas.

Madeira er altså et ægte ferieparadis, især for os danskere, hvorfor det heller ikke kommer som nogen overraskelse at Madeira i 2015 og 2016 har vundet prisen som verdens bedste ø-destination. 

Gå på opdagelse i hovedbyen Funchal

Øens hovedby er Funchal, en unik by sammenlignet med resten af Madeiras små landsbyer. Her er næsten storbystemning og et helt andet liv end man ellers møder, når man bevæger sig rundt på øen.

Her findes alt fra små hyggelige og smalle gader i den gamle bydel til shoppinggader og åbne pladser med et hav af restauranter i den nye bydel. Det er derfor også i Funchal, at øens hovedpart af hoteller befinder sig, her er skudt nye lækre hoteller op over de seneste årtier, men det er faktisk siden 1800-tallet, at øen er blevet besøgt af turister.

I starten var det hovedsageligt de royale, som tog på kurophold på palæer rundt omkring på øen. Et af disse kan du opleve på et af Funchals højeste punkter, nemlig i området Monte som du kan komme til med en lift nede fra byen.

Dagens hoteller indbyder stadig til ro og afslapning - her er servicen i top fra den imødekommende lokalbefolkning. Faciliteter kan rumme lige netop det du ønsker, fra de helt små byhoteller til de større familiehoteller med All Inclusive. Fra mange hoteller kan du tilkøbe havudsigt på værelset, så du ikke skal nøjes med at nyde udsigten over vandet, når du bevæger dig ned i byen, men også kan nyde udsigten fra din altan. 

Læs mere

Oplevelser på Madeira

Tag med vores danske rejseledere på tur: 

Et sted mod øst

Tag med på vores heldagstur til det østlige Madeira, hvor vi bevæger os gennem den fantastiske madeirianske natur. Vi starter med at køre op til Pico Areeiro, hvor vi nyder den fantastiske udsigt, og hvis vejret tillader det, kan se helt til Madeiras højeste punkt, Pico Ruivo samt til Paúl de Serra højsletten. Turen går videre til Ribeiro Frio, hvor vi smager på den lokale drik, Poncha, nyder byens charme samt ser deres ørreddambrug. Vi kører herfra videre til Santana, der er kendt for de specielle trekantede huse, og kursen sættes herefter mod området Calhau, lige uden for Santana by, hvor vi nyder vores gode frokost. Vi besøger Madeiras østligste punkt, Ponta de Säo Lourenco, hvor der er rig mulighed for at tage nogle smukke og uforglemmelige feriebilleder fra det betagende udsigtspunkt. På turen tilbage mod Funchal stopper vi i byen Garajau, og ser den flotte monumentalstatue af Jesus Kristus ved navn Cristo Rei, der er den mindste af de 3 statuer der findes.

Smagen af Madeira

Når du besøger Madeira, må du uden tvivl opleve den traditionelle Madeiraaften! Som ramme for denne aften, har vi valgt en lokal bjergrestaurant, Quinta Estação, hvor både mad og stemning er i top, så vi sammen kan hygge os på bedste vis! Når vi kommer op til restauranten, sætter vi os til bords og nyder et herligt festmåltid med lokale specialiteter. Til forret får vi enten tomat- eller grøntsagssuppe. Hovedretten består af én af Madeiras mest berømte specialiteter, espetada, som er oksekød tilberedt på spyd godt krydret bl.a. med laurbær. Måltidet afsluttes med dagens dessert, hvortil vi får kaffe eller te. Til maden serveres portugisisk vin. Mens vi spiser, underholder lokale folkloredansere med traditionel madeiriansk musik, mens de synger og danser i deres farvestrålende festdragter. Alt i alt en rigtig hyggelig og speciel aften, hvor vi får smagt på nogle af Madeiras berømte specialiteter, og hvor musik og sang skaber den helt rette festlige stemning.       

I takt med naturen

Levadaerne er helt unikke for Madeira og bestemt noget man ikke må gå glip af, når man besøger øen! Vi har nøje udvalgt ruten, Levada do Norte, som viser et tydeligt eksempel på det alsidige Madeira. Vi går fra Campanário til Quinta Grande, hvor vi undervejs nyder udsigten, som kan tage pusten fra enhver. Omkring hele vandrestien vokser et væld af forskellige eksotiske blomster, træer og frugter. På denne naturskønne strækning, vil vi krydse flere mindre vandløb, hvor terrænet kan variere. Vores vandring på Levada do Norte er ca. 6 kilometer lang, og vi går i et stille og roligt tempo, så alle kan følge med. Vi slutter gåturen af med en Poncha hos en lille lokal, ældre restauration. Vi anbefaler gode vandresko med et godt fæste til turen, samt en vindjakke, da vejret i bjergene kan være omskifteligt.

Madeiras vilde vest 

Tag med på vores heldagstur gennem det smukke bjerglandskab, hvor Madeiras historie, kultur samt smukke og forskelligartede natur præsenteres. Vi starter dagen med at køre op til den lille madeiravinfabrik, Barbeito, hvor vi bliver vist rundt og slutter besøget af med en vinsmagning af fabrikkens egne madeiravin. Derefter går turen videre forbi Encumeada-passet til højsletten, Pául da Serra, der med sit flade landskab skiller sig helt ud fra resten af øen. Turen går derefter videre til den smukke havneby, Porto Moniz, men inden da, gør vi et kort udsigtsstop i Ribeira da Janelo, hvor vi nyder den fantastiske udsigt over nordkysten. Når vi ankommer til Porto Moniz, får vi tid til at gå langs havet og se de imponerende havbassiner, som Porto Moniz er kendt for. På turen videre besøger vi den hyggelige by, Sao Vicente, hvor vi får vores velfortjente frokost med flot udsigt over havet og kysten. Fra nord til syd går turen til Europas højeste havklippe, Cabo Girão. Hvor den smukke udsigt ind mod Funchal kan nydes, bl.a. fra stedets glasplateau, hvor vi kan kigge de betagende 580 meter ned til havet. 

I nonnernes fodspor 

På denne udflugt præsenterer vi ét af Madeiras mest fascinerende landskaber!Nonnernes Dal er en helt unik og meget idyllisk landsby, der næsten var isoleret fra omverdenen, indtil man i 1959 anlagde vej dertil. Vi starter turen med at køre til et lokalt og originalt nonnekloster, hvor vi ser kapellet, Nossa Senhora de Piadade, som nonnerne stadig bruger i dag. Vi hører om nonnernes dagligdag, deres historie og får et unikt indblik i en ellers lukket verden. Turen går videre til Eira do Serrado, hvorfra vi nyder den spektakulære udsigt over Nonnernes Dal og den imponerende natur i området. Har man lyst, kan man smage den traditionelle kastanjekage, som især strammer fra dette område, eller man kan nyde en kaffe med udsigt over den betagende dal. Derefter går turen ned i selve dalen, hvor der vil være mulighed for at besøge dalens særegnet kirkegård, eller bare nyde den betagende udsigt og ro, som området ligeledes byder på.

Betingelser:

Tilmelding til udflugterne skal ske til SunCharters rejseledere eller via SunCharters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion.

FAKTA

Praktisk information

Information om udflugters pris, varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugter oplyses på destinationen. Det endelige udflugtsprogram kan findes i informationsmappen på dit hotel. 

Tilmelding til udflugter sker ligeledes først på destinationen til din rejseleder.

Visse udflugter kan blive udbudt med engelsktalende lokal guide.