Madeira
Blomsterøen i Atlanten
Priser fra 2.999 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
08-12-2021
1 uge
Antal værelser: 08-12-2021
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser

Information om Madeira

Madeira er et ægte ferieparadis, især for os danskere, hvorfor det heller ikke kommer som nogen overraskelse at Madeira i 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019 har vundet prisen som verdens bedste ø-destination.
Blomsterøen i Atlanten kan opleves direkte fra Aarhus Airport. Madeira er en utrolig smuk ø med det utroligt stejle klippelandskab, som står i skarp kontrast til det klare blå vand. Madeira er blandt andet kendt for sine mere end 112 forskellige plantearter i cirka 750 varianter i naturen, hvoraf omkring de 16 kun findes på Madeira.

Flyveturen Til Madeira tager cirka 4,5 time direkte fra Aarhus Airport og allerede når flyet nærmer sig den lille ø, får du en klar fornemmelse af, hvor unik Madeira er. Med det utroligt stejle klippelandskab, som står i skarp kontrast til det klare blå vand, findes det bare ikke meget flottere. Landsbyerne bugter sig opad i landskabet og giver en god fornemmelse af hvor alsidigt Madeira er.

Blomsterøen i Atlanten

På Madeira findes bananplantager, vinmarker en masse spændende frugter og krydderier og selvfølgelig et hav af strålende blomster i alle tænkelige afskygninger. Madeira er en gammel vulkanø, hvilket også ligger grobunden for øens frodighed, da de mange mineraler i jorden kommer fra den vulkanske aske.

Unikke naturoplevelser

Denne Atlanterhavs perle henvender sig til dig, der ønsker en ferie med rig mulighed for gode oplevelser, hvad end det er til fods, til vands eller i luften.

Her er det ikke kun selve øen du bør udforske, men også det omkringliggende hav, hvor du blandt andet kan komme på hval- og delfinsafari og måtte du have lyst, er det også muligt at svømme med delfiner på det åbne hav.

Holder du mere af at have begge fødder godt plantet på jorden, så er Madeira lige stedet for dig. Her findes gode vandreruter i bjergene, langs kysterne og i de forskellige parkområder, som findes rundt omkring på øen.

Det smukke landskab og øens frodighed har de lokale heldigvis forstået at udnytte til sit fulde. Her dyrkes alverdens frugt og grønt og smagen er så delikat at du sent vil glemme de mange smagsoplevelser. Friskfanget fisk og lokal vin står også højt på listen over ting som du bare må smage når du er på Madeira. Vinen på Madeira er i verdensklasse og modnes anderledes end den gør mange andre steder i verden, her kommer vinen nemlig på loftet i stedet for i kælderen, da vinen har brug for varme og ikke kulde.

Spændende kultur og hyggelige landsbyer

Madeira er dog ikke kun kendt for sin unikke natur, men også for sin spændende kultur, sine hyggelige små landsbyer og ikke mindst øens hovedby Funchal, som er kendt for sine mange hoteller, gode restauranter, små lystbådehavne og gode shoppingmuligheder. Her holder turisterne endvidere til når der skal slappes af ved poolen eller stranden, hvorfor det selvfølgelig også er her SunCharters hoteller er beliggende.

Funchal har en ny og en gammel bydel, som hver har sin helt egen charme. Gå på opdagelse i de små smalle gader i den gamle bydel eller tag på shopping blandt alt fra internationale mærker til lokalt håndværk i den nye.

I Funchal finder du et hav af spændende kulturoplevelser; prøv f.eks. svævebanen til Monte, hvor et besøg i den Tropiske Have i japansk stil eller den Botaniske Have med over 2.000 forskellige planter er et must.

Klimaet på Madeira

Når du besøger øen, vil du med det samme bemærke det behagelige klima, som øen ligeledes er kendt for. Igennem vinterhalvåret kommer især mange skandinaver hertil, for at nyde nogle dage i solen, men samtidig også tage på opdagelse i til øens mange udflugtspunkter. Det kan man kun fordi klimaet tillader begge dele. Som mange udtaler, så er her hverken for koldt eller for varmt, men lige tilpas.

Madeira er altså et ægte ferieparadis, især for os danskere, hvorfor det heller ikke kommer som nogen overraskelse at Madeira i 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019 har vundet prisen som verdens bedste ø-destination. 

Gå på opdagelse i hovedbyen Funchal

Øens hovedby er Funchal, en unik by sammenlignet med resten af Madeiras små landsbyer. Her er næsten storbystemning og et helt andet liv end man ellers møder, når man bevæger sig rundt på øen.

Her findes alt fra små hyggelige og smalle gader i den gamle bydel til shoppinggader og åbne pladser med et hav af restauranter i den nye bydel. Det er derfor også i Funchal, at øens hovedpart af hoteller befinder sig, her er skudt nye lækre hoteller op over de seneste årtier, men det er faktisk siden 1800-tallet, at øen er blevet besøgt af turister.

I starten var det hovedsageligt de royale, som tog på kurophold på palæer rundt omkring på øen. Et af disse kan du opleve på et af Funchals højeste punkter, nemlig i området Monte som du kan komme til med en lift nede fra byen.

Dagens hoteller indbyder stadig til ro og afslapning - her er servicen i top fra den imødekommende lokalbefolkning. Faciliteter kan rumme lige netop det du ønsker, fra de helt små byhoteller til de større familiehoteller med All Inclusive. Fra mange hoteller kan du tilkøbe havudsigt på værelset, så du ikke skal nøjes med at nyde udsigten over vandet, når du bevæger dig ned i byen, men også kan nyde udsigten fra din altan. 

Læs mere

Oplevelser på Madeira

Tag med vores danske rejseledere på tur: 

Det historiske centrum – byvandring i Funchal

Når du besøger Madeira, må man opleve det historiske centrum inde i Funchal. Vi starter ved svævebanen, og nyder derefter en gåtur gennem Funchals snoede gader. Vi besøger bl.a. den berømte ”Rua de Santa Maria” gade med alle de smukke, håndmalede døre, byens historiske forte, viser Jer en af Funchals ældste småkagebutikker, samt nogle af byens smukke haver. Undervejs giver vi inspiration til flere interessante ting, som man bør opleve under sit besøg i Funchal. Byvandringen er derfor en god mulighed for få indblik i byens geografi og spændende historier. Turen tager ca. 2-2,5 time og vi slutter af med en kold sodavand, som er inkluderet.
Formiddagsudflugt

Østens eventyr

Vi inviterer Jer med til det østlige Madeira, hvor vi bevæger os gennem den fantastiske madeirianske natur. Vi kører først mod udsigtspunktet Pico do Areeiro, hvor vi nyder den storslåede udsigt, og hvis vejret tillader det, giver os mulighed for at se hele vejen til Madeiras højeste punkt, Pico Ruivo. Efterfølgende kører vi mod Ribeiro Frio, hvor vi tager jer med ud på en lettere vandretur i området, som har et rigt dyre- og planteliv, og afslutter gåturen med en prøvesmagning af den lokale drink, poncha. Vi kører videre mod nord og nyder en dejlig frokost i skønne omgivelser. Dernæst sætter vi kursen mod Santana, og besøger de traditionelle, trekantede huse. Vi besøger Madeiras østligste punkt, Ponta de Säo Lourenco, hvor der er rig mulighed for at tage smukke og uforglemmelige feriebilleder fra det betagende udsigtspunkt i den golde natur, som østsiden byder på. Tilbage mod Funchal besøger vi byen Machico, hvor man i sin tid opdagede øen.
Turen er inkl. frokost. 
Heldagsudflugt  

I nonnernes fodspor

Tag med på tur gennem Madeiras smukke og fascinerende bjerglandskab. Her får vi set en af de mest hemmelighedsfulde og sagnomspundne seværdigheder på Madeira, Nonnernes Dal. Vi starter vores tur ved udsigtspunktet Eira do Serrado, hvor vi nyder den betagende udsigt over Nonnernes Dal og den imponerende natur i området. Turen går herefter videre ned i selve dalen, hvor der vil være mulighed for at kigge nærmere på byen, kirken og kirkegården, samt nyde den storslåede udsigt og rolige stemning, som området byder på. Til sidst kører vi til et lokalt og originalt nonnekloster nord for Camara de Lobos, hvor vi ser klosterets kapel, Nossa Senhora de Piadade. Klosteret stammer helt tilbage fra år 1800 og nonnerne bor her stadig i dag. Her hører vi om nonnernes dagligdag, deres historie og får et unikt indblik i en ellers lukket verden.
Halvdagsudflugt

Madeiras vilde vest 

Tag med på vores heldagstur gennem det smukke og vildtbevoksede bjerglandskab, som Madeiras vestlige side udstråler. Vi starter dagen med at køre op til den lille madeiranske vinfabrik, Barbeito, hvor vi bliver vist rundt og slutter besøget af med en vinsmagning af fabrikkens egen madeiravin. Derefter går turen videre op over Encumeada-bjergpasset, hvor vi gør et stop og nyder den smukke udsigt. Turen går derefter videre til den lille kystby, Sao Vicente. Her udforsker vi byen og ikke mindst den specielle kirke og kirkegård, som byen er kendetegnet ved. I Sao Vicente nyder vi også en frokost, med udsigt ud over Atlanterhavets bølger. Efter frokost kører vi mod havnebyen, Porto Moniz. Her får vi tid til at gå langs havet og se de imponerende, naturlige havnebassiner, som byen er kendt for. Dernæst går turen over den karakteristiske højslette, Paul de Serra, hvor naturen med sine jævne strækninger skiller sig ud fra resten af øen. Højsletten fører os tilbage til Madeiras sydside og ikke mindst Europas højeste havklippe, Cabo Girão. Havklippen har nemlig et glasplateau installeret, hvilket giver en unik mulighed for at kigge de imponerende 580 meter ned til havet.
Heldagsudflugt

Det autentiske Madeira – kom med på Levada-tur

Levadaerne er helt unikke for Madeira og bestemt noget man ikke må gå glip af, når man besøger øen! Vi har nøje udvalgt ruten, Levada Dos Tornos, der vælter sig i den frodige fauna og flora som Madeira er berømt for. Undervejs nyder vi de smukke udsigtspunkter til både den nedre og øvre bydel af landsbyen Gaula, og kommer helt tæt på de lokale samfund i bjergene. Vi slutter vandreturen af i et lokalt familiedrevet te-hus, hvor vi kan hvile benene, mens vi får serveret traditionelt, hjemmebagt landbrød, marmelade, sæsonens te, samt et stykke lækkert friskbagt kage.
Halvdagsudflugt, ekskl. entré til tehuset. 

Smagen af Madeira

Når du besøger Madeira, må du uden tvivl opleve den traditionelle Madeiraaften! Som ramme for denne aften, har vi valgt en lokal restaurant, hvor både mad og stemning er i top, så vi sammen kan hygge os på bedste vis! Til forret får vi en suppe på sæsonens grøntsager. Hovedretten består af én af Madeiras mest berømte specialiteter, espetada, som er oksekød tilberedt på spyd og godt krydret bl.a. med laurbær og hvidløg. Måltidet afsluttes med dagens dessert, hvortil vi får kaffe eller te. Til maden serveres portugisisk vin og vi underholdes af lokale folkloredansere med traditionel madeiriansk musik, mens de synger og danser i deres farvestrålende festdragter.
Aftenudflugt

Betingelser:

Tilmelding til udflugterne skal ske til SunCharters rejseledere eller via SunCharters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion.

FAKTA

Praktisk information

Information om udflugters pris, varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugter oplyses på destinationen. Det endelige udflugtsprogram kan findes i informationsmappen på dit hotel. 

Tilmelding til udflugter sker ligeledes først på destinationen til din rejseleder.

Visse udflugter kan blive udbudt med engelsktalende lokal guide.