Kreta
Den Græske Klassiker
Priser fra 2.799 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
08-12-2021
1 uge
Antal værelser: 08-12-2021
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser

Information om Kreta

Den Græske Klassiker er både Grækenlands største ø, men nok også den mest mangfoldige.
Kreta er kendt for sin spændende historie og fantastiske smukke natur med hele tre bjergkæder på øen, fyldt med fascinerende huler og dybe kløfter, der leder ud til det smukke Ægæiske Hav. Rejser man til Kreta, så er de mest populære rejsemål på øen; Agia Marina og Platanias

Den græske ø, der føles som et lille land

Grækenlands største ø byder på skønt subtropisk middelhavsklima og masser af solskinstimer. Hvis du lejer en bil og besøger flere områder på øen, vil du opleve, at der er markante klimamæssige forskelle.

Det afhænger i høj grad af om du befinder dig på den sydlige eller nordlige kyst. På sydkysten vil du opleve, at sommeren er varmere og luften mere tør end på nordkysten. Samtidig byder vestkysten på mere regn end østkysten. Naturen er derfor mere grøn og frodig på vestkysten.

Turister rejser til Kretas kyster

De fleste turister tilbringer det meste af deres tid langs Kretas kyster, hvor turistområderne ligger. Det er ikke så underligt, at der er her de lækre strande og hotellerne ligger. Men hvis du har mod på at bevæge dig lidt væk fra kysten og længere ind på øen, vil du hurtigt finde hyggelige små landsbyer. Her står tiden stille, og du kan mærke den autentiske græske landstemning, helt upåvirket af øens turisme. Befolkningen på Kreta, er ligesom resten af det græske folk, utroligt gæstfri og stolte over deres historie og traditioner.

De lækre sandstrande på Kreta

Kreta er en ø i Middelhavet, og derfor byder den på mange forskellige, fantastiske strande. På Kretas sydkyst ligger nogle af Europas smukkeste strande, heriblandt den lyserøde strand - Elafonissi. På østkysten findes sågar Europas eneste palmestrand.

Ved mange af de populære strande på Kreta finder man ofte en hyggelig strandpromenade med et udvalg af kiosker, restauranter og butikker. Her kan du nemt forsyne dig med snacks og drikkevarer til strandturen eller tage dig en hyggelig gåtur langs stranden. Skulle du få lyst til en farverig drink eller en lækker middag, så kan det også lade sig gøre og endda til fornuftige priser.

Få en strand for dig selv

Foretrækker du at have næsten hele stranden for dig selv, er der også rig mulighed for det. Hvor mange af Kretas strande emmer af liv, byder den også på et utal af smukke, afsidesliggende strande, hvor du kan nyde solen og vandet i ro og mag uden forstyrrelser. Her er det dog en god ide at tage vand og mad med hjemmefra.

Der er kort fortalt strande til alle, uanset om du er til familievenlige strande, smukke, rolige strande uden for mange badegæster eller strande med turister og fest og farver.

Få antikkens Grækenland helt tæt på

Trænger du til en pause fra stranden, og har du lyst til at udforske Grækenlands spændende historie? Så er Kreta den helt rigtige feriedestination.

Flere af oldtidens sagn og myter har Kreta som centrum. For eksempel skulle den græske gud Zeus være født i en hule og opvokset på øen. Historien har virkelig sat sit præg overalt på Kreta, og det kan stadig ses og mærkes helt op til i dag. Faktisk blev Kreta først en del af Grækenland i 1913. Indtil da har øen blandt andet været regeret af romere, byzantinere og osmanere – og det kan tydelig ses i øens monumenter og bygningsværker.

Besøg for eksempel det 3500 år gamle og prægtige palads i Knossos med hele 1500 værelser eller den venetianske borg Fortezza og bliv blæst væk af historiens vingesus på en måde, du aldrig vil kunne opleve det på et museum.

Læs mere

Oplevelser på Kreta

Tag med dine danske rejseledere på tur: 

Samariakløften

Onsdag

Denne udflugt er til en af Kretas største seværdigheder og Europas længste kløft, nemlig Samaria kløften. Den er 16-17 km lang og er i de smukke omgivelser ved de hvide bjerge. På denne tur oplever vi hvad Kretas storslåede natur har at byde på og det ses på tætteste hold på turen gennem kløften. Det tager 5-7 timer, alt efter hvad tempo vi bevæger os i og hvor mange pauser vi har brug for. Efter kløften ender vi i den lille autentiske by Agia Roumelli, hvor vi har mulighed for at købe en velfortjent frokost eller bade og slappe af ved stranden.

Den eneste måde man kan komme fra Agia Roumelli er med båd, som vi skal med sidst på eftermiddagen. Her kan vi nyde en dejlig sejltur på en lille times tid med udsigt til Kretas smukke sydkyst. Vi ender i byen Sougia, hvor buschaufføren holder klar til at køre os tilbage til hotellerne igen.

Der vil være en rejseleder med på turen, som vil gå bagerst og sørge for at få alle gennem kløften. Turen er ikke for gangbesværede eller folk med skader i knæ, ankler mm., da det er en fysisk hård tur.

NB. Gode sko er påkrævet
Turen er eksklusiv 15€ til indgang og færge

Pris: Voksen 37€ / Barn 18,5€

Det lokale Kreta

Torsdag

Kreta byder på mange forskellige naturområder og små gemte skatte. På Det lokale Kreta, vil vi vise jer nogle af de steder, som vi mener er værd at skrive hjem om! Vi starter med at tage til Koumos, som er en lille fin stenlandsby, som er bygget igennem 15 år, og der kan opdages finurlige og sjove former alle steder.

Efterfølgende kører vi til et af de mest betydningsfulde klostre på hele øen, Arkadi klostret. Så går turen videre til Rethimno, hvor man får nogle timer på egen hånd til at udforske byen og eventuel købe sig en dejlig frokost.

Prisen er eksklusiv indgang til Arkadi klostret 3€

Pris: Voksen 43€ / Barn 27€                                                                                                           

Bådtur

Fredag

Denne udflugt er en hyggelig og sjov bådtur, hvor vi sejler ud fra havnen i Platanias og rundt om den fredede Agii Theodori-ø som ligger lige ud for Platanias. 
På sejlturen vil der være mulighed for at snorkle og bade fra båden, samt se om man kan spotte de fredede Kri-Kri geder som lever på øen. Båden vil kaste anker to gange under turen, hvor et af stoppene giver mulighed for at set et gammelt flyvrag fra anden verdenskrig, som i dag huser mange små fisk.

Derudover er der inkluderet vand og lokale drikkevarer både med og uden alkohol.

Pris: Voksen 25€ / Barn 15€

Knosos

Onsdag

Hvis du vil se de velbevarede rester af det mægtige palads, lære om kretensernes historie, den minoriske kultur samt opleve Kretas hovedstad Heraklion, så er turen til Knossos et absolut must på din ferie. På turen bliver i guidet rundt på det gamle palads fra minoatiden ca. 1.700 f.Kr., hvor I hører om levevisen i sin tid. Efter en historisk og mytologisk oplevelse går turen mod hovedstaden på Kreta, nemlig Heraklion. Her har I mulighed for at shoppe, få noget lækkert at spise og ellers bare nyde storbyen.

Turen er med engelsktalende guide.

Pris: Voksen 45€ / Barn 22,5€

Gramvousa

Lørdag

På turen, der tager jer til Gramvousa, kommer I til at opleve lækre strande, historie og masser af klart badevand.
Gramvousa er en lille ø - også kaldet piratøen. I gamle dage under uafhængighedskrigen i Grækenland, blev kreteneserne tvunget til at leve som pirater ude på øen, hvor man stadig den dag idag kan se de bygningsværker, der stadig står fra sin tid.
Udover øen Gramvousa sejler færgen også til Balos Lagunen, som er en af øens allerflotteste strande, grundet sit fine sand, rolige omgivelser og dejlige vand. Her er der mulighed for at ligge på stranden eller tage en svømmetur i det turkisblå vand.

Turen er med engelsktalende guide
Prisen er eksklusiv bådbillet 18€

Pris: Voksen 38€ / Barn 19€

Betingelser:

Tilmelding til udflugterne skal ske til SunCharters rejseledere eller via SunCharters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på, at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling i appen må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion, mens der ved betaling med kort påregnes et gebyr på € 0,50,- pr. person.

FAKTA

Praktisk information

Information om udflugters pris, varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugter oplyses på rejsemålet. Det endelige udflugtsprogram kan findes i informationsmappen på dit hotel. 

Tilmelding til udflugter kan ske via SunCharters Gæste App eller direkte rejsemålet til din rejseleder.

Visse udflugter kan blive udbudt med engelsktalende lokal guide.