Luk besked

Sidste chance: 1.000 DKK i rabat pr. person udløber 13. december

Kreta
Den Græske Klassiker
Priser fra  3.199 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
02-12-2022
1 uge
Antal værelser: 02-12-2022
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser

Information om Kreta

Den Græske Klassiker er både Grækenlands største ø, men nok også den mest mangfoldige.
Kreta er kendt for sin spændende historie og fantastiske smukke natur med hele tre bjergkæder på øen, fyldt med fascinerende huler og dybe kløfter, der leder ud til det smukke Ægæiske Hav. Rejser man til Kreta, så er de mest populære rejsemål på øen; Agia Marina og Platanias

Den græske ø, der føles som et lille land

Grækenlands største ø byder på skønt subtropisk middelhavsklima og masser af solskinstimer. Hvis du lejer en bil og besøger flere områder på øen, vil du opleve, at der er markante klimamæssige forskelle.

Det afhænger i høj grad af om du befinder dig på den sydlige eller nordlige kyst. På sydkysten vil du opleve, at sommeren er varmere og luften mere tør end på nordkysten. Samtidig byder vestkysten på mere regn end østkysten. Naturen er derfor mere grøn og frodig på vestkysten.

Turister rejser til Kretas kyster

De fleste turister tilbringer det meste af deres tid langs Kretas kyster, hvor turistområderne ligger. Det er ikke så underligt, at der er her de lækre strande og hotellerne ligger. Men hvis du har mod på at bevæge dig lidt væk fra kysten og længere ind på øen, vil du hurtigt finde hyggelige små landsbyer. Her står tiden stille, og du kan mærke den autentiske græske landstemning, helt upåvirket af øens turisme. Befolkningen på Kreta, er ligesom resten af det græske folk, utroligt gæstfri og stolte over deres historie og traditioner.

De lækre sandstrande på Kreta

Kreta er en ø i Middelhavet, og derfor byder den på mange forskellige, fantastiske strande. På Kretas sydkyst ligger nogle af Europas smukkeste strande, heriblandt den lyserøde strand - Elafonissi. På østkysten findes sågar Europas eneste palmestrand.

Ved mange af de populære strande på Kreta finder man ofte en hyggelig strandpromenade med et udvalg af kiosker, restauranter og butikker. Her kan du nemt forsyne dig med snacks og drikkevarer til strandturen eller tage dig en hyggelig gåtur langs stranden. Skulle du få lyst til en farverig drink eller en lækker middag, så kan det også lade sig gøre og endda til fornuftige priser.

Få en strand for dig selv

Foretrækker du at have næsten hele stranden for dig selv, er der også rig mulighed for det. Hvor mange af Kretas strande emmer af liv, byder den også på et utal af smukke, afsidesliggende strande, hvor du kan nyde solen og vandet i ro og mag uden forstyrrelser. Her er det dog en god ide at tage vand og mad med hjemmefra.

Der er kort fortalt strande til alle, uanset om du er til familievenlige strande, smukke, rolige strande uden for mange badegæster eller strande med turister og fest og farver.

Få antikkens Grækenland helt tæt på

Trænger du til en pause fra stranden, og har du lyst til at udforske Grækenlands spændende historie? Så er Kreta den helt rigtige feriedestination.

Flere af oldtidens sagn og myter har Kreta som centrum. For eksempel skulle den græske gud Zeus være født i en hule og opvokset på øen. Historien har virkelig sat sit præg overalt på Kreta, og det kan stadig ses og mærkes helt op til i dag. Faktisk blev Kreta først en del af Grækenland i 1913. Indtil da har øen blandt andet været regeret af romere, byzantinere og osmanere – og det kan tydelig ses i øens monumenter og bygningsværker.

Besøg for eksempel det 3500 år gamle og prægtige palads i Knossos med hele 1500 værelser eller den venetianske borg Fortezza og bliv blæst væk af historiens vingesus på en måde, du aldrig vil kunne opleve det på et museum.

Læs mere

Oplevelser på Kreta

Tag med dine danske rejseledere på tur: 


Velkomstmiddag

Mandag

Start ferien med en fælles middag i hyggeligt selskab. Tag med til en magisk aften på Kreta, hvor du får stillet din smags og sanseoplevelse. Til SunCharters velkomstmiddag, vil I komme ind på livet af jeres rejseledere og ikke mindst lære andre gæster at kende, og måske være så heldig at komme hjem med nye venskaber. Aftenen vil foregå på en restaurant som serverer god græsk mad i autentiske omgivelser. Her vil være god stemning og den græske mad vil være i højsædet. Under middagen vil dine rejseledere stå for lidt underholdning, som vil få dit smil frem og som du ikke glemmer foreløbigt. Vi regner med at aftenen slutter omkring kl. 22.00-22:30.
Vi glæder os til at dele denne oplevelse med jer!


Smagen af Kreta

Tirsdag

Vi besøger mor og datter, der ejer et økologisk og miljøvenligt firma, der producerer sæbe og cremer. Til produktionen bruger familien olivenolie fra olivenproduceten Biolea, som vi også besøger. På turen passerer vi også Kretas ældste oliventræ, der er så stort, at man kan kravle ind i det. Afslutningvis kører vi ud på den mest charmerende vingård ejet af Mr. Manousakis, og hører om, samt smager på nogle af Kretas fineste vine, og ser hvordan vinen bliver produceret. (Vinsmagning kun for personer over 18 år).
OBS: Frokost og vinsmagning på vingården er eksklusiv i prisen (22€/18€)

Pris: Voksen 36€ / Barn 18€


Oplev Chania med lokalguide

Tirsdag

Chania er en fantastisk flot og yderst interessant by. Derfor håber vi, at du vil besøge byen og opleve de mange kendte seværdigheder, som byen gemmer på. Kom med og lad den lokale guide følge os rundt i de både kendte og ukendte kroge af byen, hør de lokale anekdoter om byens skabelse, og få fornemmelsen af, hvad du ikke må gå glip af! Vi mødes på midten af 1866-pladsen, hvor rejselederen samt den lokale guide vil byde dig velkommen. Det er muligt at hoppe på bybussen rute 21 fra dit nærmeste busstoppested, og stå af ved 1866-pladsen, som er endestationen. Her starter vores ca. 2 timers tur rundt i din ferieby.

Pris: Voksen 20€ / Barn 10€     

                                                                                                     

Samariakløften

Onsdag

Kom med på den fantastiske vandretur gennem Samaria kløften. Kløften tager dig på en rejse langs fredfyldte vandløb, ned af stentrapper med fantastisk udsigt, og gennem smukke naturområder. Alt sammen på 16 km, mellem bjergenes høje toppe. Du kan være heldig at se Kri-Kri geder eller lammegribbe på ruten. På turen er der god tid til at nyde det hele, og vi anbefaler at tage fotopauser undervejs.
NB! Gode sko er påkrævet! Alder: fra 8 år og opefter.
OBS: Turen er eksklusiv 16€ til indgang og færge som skal betales kontant.

Pris: Voksen 38€ / Barn 19€


Den lyserøde strand, Elafonissi

Onsdag

Den smukke strand Elafonissi er en af Kretas helt store turistattraktioner, da den har fået utallige anerkendelser og priser grundet dens specielle lyserøde skær. Lagunens lave vand gør Elafonissi til et perfekt sted at tage børnene med - så på med dykkermasken og lad os udforske havets bund! Hvis man elsker den smukke natur og sand, så anbefaler vi helt klart at tilbringe en dag på denne fantastiske strand, som siges at gøre alle strandelskere helt blød i knæene. På turen holder vi også et stop i Agia Sofia grotten, som er placeret i Topolia-området.

Pris: Voksen 40€ / Barn 20€


Knossos

Onsdag

Hvis du vil se de velbevarede rester af det mægtige palads, lære om kretensernes historie, den minoiske kultur samt opleve Kretas hovedstad Heraklion, så er turen til Knossos et besøg værd. På turen bliver man guidet rundt på det gamle palads fra den minoiske tid ca. 1.700 f.Kr., og hører om levevisen i sin tid. Efter en historisk og mytologisk oplevelse går turen mod hovedstaden på Kreta, nemlig Heraklion. Her er der mulighed for at shoppe, få noget lækkert at spise og ellers bare nyde storbyen.
OBS: Turen er med engelsktalende guide


Det lokale Kreta

Torsdag

Kreta byder på mange forskellige små gemte skatte. På Det lokale Kreta, vil vise jer nogle af de steder, som vi mener, er værd at skrive hjem om! Vi starter med at tage til Koumos, som er en lille fin og ikke mindst unik stenlandsby, som er bygget igennem 15 år. Efterfølgende kører vi til et af de mest betydningsfulde klostre for de lokale her på øen, Arkadi klostret. Turen går videre til den smukke og historiske by Rethymnon, her kan man gå på udkig i den gamle by, spise en lækker frokost eller bade ved sandstranden i hjertet af byen.
OBS: Prisen er eksklusiv indgang til Arkadi klostret 3€. Som man skal have med kontant.

Pris: Voksen 32€ / Barn 19€

Bådtur

Fredag

Tag med på en hyggelig og sjov bådtur, som tager os rundt om den fredede Agia Theodori-ø, som huser den sjældne Kri-Kri-ged. På sejlturen vil der være to stop, hvor der er mulighed for at snorkle blandt fiskene tæt ved øen, samt ved det nedskudte bombefly fra Anden Verdenskrig. En hyggelig tur hvor vi ser Chania-kysten på en anderledes og hyggelig måde.

Pris: Voksen 25€ / Barn 15€


Gramvousa

Mandag/Onsdag/Lørdag

På turen, der tager jer til Gramvousa, kommer I til at opleve lækre strande, historie og masser af klart badevand.
Gramvousa er en lille ø - også kaldet piratøen. I gamle dage under uafhængighedskrigen i Grækenland, blev kreteneserne tvunget til at leve som pirater ude på øen, hvor man stadig den dag idag kan se de bygningsværker, der stadig står fra sin tid.
Udover øen Gramvousa sejler færgen også til Balos Lagunen, som er en af øens allerflotteste strande, grundet sit fine sand, rolige omgivelser og dejlige vand. Her er der mulighed for at ligge på stranden eller tage en svømmetur i det turkisblå vand.

OBS: Turen er med engelsktalende guide
Prisen er eksklusiv bådbillet 18€

Pris: Voksen 38€ / Barn 19€


Betingelser:

Tilmelding til udflugterne skal ske ved en rejseleder senest kl. 12.00 dagen før udflugten. Hvis du ønsker at tilmelde dig til velkomstmiddagen, kan tilmeldingen også ske på selve dagen inden kl. 15.00. Der skal betales ved tilmelding, og din tilmelding er bindende. Der kan betales med euro, danske kroner og betalingskort. Betales der med betalingskort eller med danske kroner, tillægges der et administrationsgebyr på 3,33 euros. Husk at møde op til tiden, gerne 10 minutter før afgang. Er du ikke tilstede til tiden, tillader vi os at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Ved refundering af betaling skal lægeerklæring fremvises. Det er ikke muligt at melde afbud til en udflugt, medmindre du kan fremvise en gyldig lægeerklæring. SunCharter forbeholder sig ret til at aflyse i tilfælde af for få tilmeldinger eller dårlige vejrforhold. Priser for børn gælder børn til og med 11 år. 0-2 årige deltager gratis på vores udflugter. 

FAKTA

Praktisk information

Information om udflugters pris, varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugter oplyses på rejsemålet. Det endelige udflugtsprogram kan findes i informationsmappen på dit hotel. 

Tilmelding til udflugter kan ske via SunCharters Gæste App eller direkte rejsemålet til din rejseleder.

Visse udflugter kan blive udbudt med engelsktalende lokal guide.