Luk besked

Find de bedste SENSOMMER-REJSER her!

Kreta
Den Græske Klassiker
Priser fra  3.799 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
23-09-2023
1 uge
Antal værelser: 23-09-2023
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser

Information om Kreta

Den Græske Klassiker er både Grækenlands største ø, men nok også den mest mangfoldige.
Kreta er kendt for sin spændende historie og fantastiske smukke natur med hele tre bjergkæder på øen, fyldt med fascinerende huler og dybe kløfter, der leder ud til det smukke Ægæiske Hav. Rejser man til Kreta, så er de mest populære rejsemål på øen; Agia Marina og Platanias

Den græske ø, der føles som et lille land

Grækenlands største ø byder på skønt subtropisk middelhavsklima og masser af solskinstimer. Hvis du lejer en bil og besøger flere områder på øen, vil du opleve, at der er markante klimamæssige forskelle.

Det afhænger i høj grad af om du befinder dig på den sydlige eller nordlige kyst. På sydkysten vil du opleve, at sommeren er varmere og luften mere tør end på nordkysten. Samtidig byder vestkysten på mere regn end østkysten. Naturen er derfor mere grøn og frodig på vestkysten.

Turister rejser til Kretas kyster

De fleste turister tilbringer det meste af deres tid langs Kretas kyster, hvor turistområderne ligger. Det er ikke så underligt, at der er her de lækre strande og hotellerne ligger. Men hvis du har mod på at bevæge dig lidt væk fra kysten og længere ind på øen, vil du hurtigt finde hyggelige små landsbyer. Her står tiden stille, og du kan mærke den autentiske græske landstemning, helt upåvirket af øens turisme. Befolkningen på Kreta, er ligesom resten af det græske folk, utroligt gæstfri og stolte over deres historie og traditioner.

De lækre sandstrande på Kreta

Kreta er en ø i Middelhavet, og derfor byder den på mange forskellige, fantastiske strande. På Kretas sydkyst ligger nogle af Europas smukkeste strande, heriblandt den lyserøde strand - Elafonissi. På østkysten findes sågar Europas eneste palmestrand.

Ved mange af de populære strande på Kreta finder man ofte en hyggelig strandpromenade med et udvalg af kiosker, restauranter og butikker. Her kan du nemt forsyne dig med snacks og drikkevarer til strandturen eller tage dig en hyggelig gåtur langs stranden. Skulle du få lyst til en farverig drink eller en lækker middag, så kan det også lade sig gøre og endda til fornuftige priser.

Få en strand for dig selv

Foretrækker du at have næsten hele stranden for dig selv, er der også rig mulighed for det. Hvor mange af Kretas strande emmer af liv, byder den også på et utal af smukke, afsidesliggende strande, hvor du kan nyde solen og vandet i ro og mag uden forstyrrelser. Her er det dog en god ide at tage vand og mad med hjemmefra.

Der er kort fortalt strande til alle, uanset om du er til familievenlige strande, smukke, rolige strande uden for mange badegæster eller strande med turister og fest og farver.

Få antikkens Grækenland helt tæt på

Trænger du til en pause fra stranden, og har du lyst til at udforske Grækenlands spændende historie? Så er Kreta den helt rigtige feriedestination.

Flere af oldtidens sagn og myter har Kreta som centrum. For eksempel skulle den græske gud Zeus være født i en hule og opvokset på øen. Historien har virkelig sat sit præg overalt på Kreta, og det kan stadig ses og mærkes helt op til i dag. Faktisk blev Kreta først en del af Grækenland i 1913. Indtil da har øen blandt andet været regeret af romere, byzantinere og osmanere – og det kan tydelig ses i øens monumenter og bygningsværker.

Besøg for eksempel det 3500 år gamle og prægtige palads i Knossos med hele 1500 værelser eller den venetianske borg Fortezza og bliv blæst væk af historiens vingesus på en måde, du aldrig vil kunne opleve det på et museum.

Læs mere

Oplevelser på Kreta

Tag med dine danske rejseledere på tur: 


Kreta Vestlige Perler

Tirsdag

Tag med på en hyggelig tur til nogle af Kretas Vestlige Perler. Vi starter med at besøge det lokale “Gonias Kloster” i Kolimbari, som emmer af spændende historie
fra tyrkernes tid øen. Derefter kører vi til den græske olivengård, Biolea, hvor nogle af Europas bedste økologiske olivenolier produceres. Her vil der selvfølgelig være mulighed for at købe nogle af de gyldne dråber med hjem! Efter besøget på olivenolie fabrikken, kører vi videre til verdens ældste oliventræ, Vouves, her er det muligt at tage flotte feriebilleder. Vi slutter dagen af med at se det lokale ølbryggeri, Charma, hvor vi til slut får fornøjelsen af at smage på fire af deres specialøl samt nyde bryggeriets smukke og hyggelige omgivelser.

OBS: Turen er eksklusiv 3€ til indgang i Gonias klosteret, som skal betales kontantpå udflugten


Byvandring i Chania

Tirsdag

Chania er en fantastisk flot og yderst interessant by. Derfor håber vi, at I vil besøge byen og opleve de mange gemte og kendte seværdigheder, som byen gemmer på, sammen med os. Kom med og lad den lokale guide følge os rundt i de små snoede gader, og hør lokale anekdoter om byens skabelse og historie. Vi skal nyde den fantastiske stemning og arkitektur, som er helt unik for Chania. Vi mødes på midten af 1866-pladsen, hvor rejselederen og den lokale guide vil byde dig velkommen.

Det er muligt at hoppe på bybussen rute 21 mod Chania fra dit nærmeste busstoppested og stå af ved endestationen. 1866-pladsen er modsat busterminalen og her starter vores ca. 2 timers gåtur rundt i byen.

OBS: Vi mødes ved 1866-pladsen (transport til og fra Chania står man selv for)


Samaria Kløften

Onsdag

Kom med på den fuldstændige fantastiske vandretur gennem Samaria kløften. Kløften tager dig på en rejse langs fredfyldte vandløb og betagende natur. Den
officielle nationalpark er 16 km lang mellem bjergenes høje toppe. Turen starter i 1250 meters højde, her finder vi den smukkeste udsigt. Vi kan være heldige at se Kri-Kri geder og/eller lammegribber på ruten. Udflugten er lang og meget fysisk krævende, derfor er gode sko påkrævet! Aldersgrænse: fra 8 år og op

OBS: Turen er eksklusiv 18€ til indgang i kløften og færge, som skal betales kontant på udflugten

                                                                                                     

Det Kretenske Liv - Helt tæt på

Torsdag

Kreta byder på mange forskellige små gemte skatte. På Det Kretensiske Liv - helt tæt på vil vi vise jer nogle af de steder, som vi mener er værd at skrive hjem om! Vi besøger først den lokale og enestående kunsthåndværk landsby. Her har I mulighed for at købe en lokalproduceret souvenir med hjem. Herefter kører vi til Koumos, som er en smuk og ikke mindst helt unik stenlandsby. Kournas søens klare vand for foden af de hvide bjerge er næste stop, hvor naturen betager os, mens vi nyder omgivelserne fra søbredden eller fra en pedalbåd på søen. Inden frokost besøger vi bjerglandsbyen Argyroupolis og avokadokongens butik. Til slut spiser vi en skøn frokost ved byens magiske vandfald.

OBS: Turen er eksklusiv 12€ til frokost, som skal betales kontant på udflugten


Bådtur

Fredag

Vi skal opleve Kreta og Platanias strand fra vandet på vores bådtur. Tre timer nyder vi på båden, sejlturen går rundt om Agia Theodori øen, hvor de helt særlige Kri-Kri geder bor. Undervejs på turen er der badestop, hvor der er mulighed for at svømme i det lækre, blå og krystalklare vand. På båden låner vi snorkler,
dykkerbriller og svømmefødder helt gratis. Vi holder også et badestop tæt ved et gammelt flyvrag fra 2. verdenskrig, her er det interessant at snorkle.

OBS: Vi mødes ved Platanias bådehavn - kig efter “SeaKing” flagene (transport til og fra bådehavnen står man selv for)


 

Betingelser:

Tilmelding til udflugterne skal ske ved en rejseleder senest kl. 12.00 dagen før udflugten. Hvis du ønsker at tilmelde dig til velkomstmiddagen, kan tilmeldingen også ske på selve dagen inden kl. 15.00. Der skal betales ved tilmelding, og din tilmelding er bindende. Der kan betales med euro, danske kroner og betalingskort. Betales der med betalingskort eller med danske kroner, tillægges der et administrationsgebyr på 3,33 euros. Husk at møde op til tiden, gerne 10 minutter før afgang. Er du ikke tilstede til tiden, tillader vi os at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Ved refundering af betaling skal lægeerklæring fremvises. Det er ikke muligt at melde afbud til en udflugt, medmindre du kan fremvise en gyldig lægeerklæring. SunCharter forbeholder sig ret til at aflyse i tilfælde af for få tilmeldinger eller dårlige vejrforhold. Priser for børn gælder børn til og med 11 år. 0-2 årige deltager gratis på vores udflugter. 

FAKTA

Praktisk information

Information om udflugters pris, varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugter oplyses på rejsemålet. Det endelige udflugtsprogram kan findes i informationsmappen på dit hotel. 

Tilmelding til udflugter kan ske via SunCharters Gæste App eller direkte rejsemålet til din rejseleder.

Visse udflugter kan blive udbudt med engelsktalende lokal guide.