Korfu
Frodighedens Ø
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
Aalborg 16-10-2019
1 uge
Antal værelser: 16-10-2019
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser fra Aalborg Lufthavn

Information om Korfu

Korfu er bestemt et besøg værd. Et ordsprog siger at "enten bliver man forelsket i eller på Korfu"
Denne lille, grønne plet midt i Det Ioniske Hav er muligvis den smukkeste af de græske øer! Et lille stykke af paradis er hvad der møder dig, når du begiver dig rundt på Korfu. Tankerne bliver nemt ledt hen på Caribien eller Azorerne grundet øens frodighed, det gode vejr og de lækre strande.

Frodighedens Ø

Fra frodige bjerglandskaber til små bugter, historiske bygninger og utallige blomstrende haver til lækre hoteller og restauranter. Øen har så meget at byde på, at ét besøg sjældent er nok. Til trods for øens frodighed er sommeren stort set tørlagt, og temperaturen sniger sig nemt op på de 30 grader i sommermånederne.

De Ioniske Øer – Korfu og Paxi-øerne

Korfu er den nordligst beliggende af de Ioniske Øer og Korfu by er den administrerende hovedby for alle øerne. De Ioniske Øer er en mere overset øgruppe, hvorfor det her ofte er den mere lokale stemning, der præger ferien, og der er rig mulighed for at opleve det autentiske Grækenland. På Korfu er det også en oplagt mulighed, at opleve de skønne små øer, Paxi-øerne, som er beliggende cirka 10 km fra Korfus sydspids og består af Paxi og Antipaxi på henholdsvis 24 km2 og 5 km2. Hér er der rig mulighed for at tage en svømmetur i det krystalblå hav eller få fornøjelsen af en lokal frokost i den lille by Gaios. 
De Ioniske Øer var tidligere præget af mange jordskælv. De store rystelser har været skyld i at gamle bygninger, som ellers tydeligt har vist tegn på øernes spændende historie, er styrtet sammen. Korfu by er som den eneste blevet skånet for disse jordskælv, hvorfor Korfu by er den ældste, bevarede by på De Ioniske Øer.

Mærk historiens vingesus i Korfu By

Øen har en fantastisk historie, som især afspejler sig i Korfu by, hvor de små, smalle gader vidner om en tid under mange forskellige besættelser. Den gamle fæstning, hvorfra en fantastisk udsigt over byen kan nydes, fortæller blandt andet historien om den britiske kolonitid, og bygningernes arkitektur i den gamle bydel viser tegn fra venetianernes tid på øen. Det røde kirketårn fra Skt. Spiridon kirken ses tydeligt, når man bevæger sig rundt i den gamle bydel. Skt. Spiridon er øens beskytter og historien fortæller blandt andet om hvordan Skt. Spiridon beskyttede Korfu og dennes indbyggere mod tyrkernes mange forsøg på besættelse. 
Byen med de mange ansigter indbyder til hyggelige stunder under åben himmel. Her møder du de lokale helt tæt på, når de mødes til en sen middag, og når ægte, græske toner fra en gadespiller sætter den perfekte ramme for en skøn aften. Nyd en kop kaffe eller en middag på gaden Liston, hvor Korfus historie endnu engang tydeligt mærkes. Den kendte gade blev bygget af franskmændene og måtte tidligere kun besøges af fine og prominente folk. I dag er gaden fyldt med hyggelige cafeer og det er hér, mange af de lokale mødes til en formiddagskaffe.
Grundet den spændende historie og de mange fund i byen blev den gamle del af Korfu by i 2007 en del af UNESCOs Verdenskulturarvsliste.

Korfu er fuld af oplevelser – også med et dansk præg

Korfu er en skønhedsplet, som byder på de smukkeste rammer om din ferie. Her er noget for dig, der har lyst til at nyde en god bog under oliventræet, eller for dig, der er nysgerrig efter at opleve øens spændende historie eller lokale byer. 
Ønsker du at kombinere de kulturelle oplevelser med en dukkert i det blå, klare vand, skal den vestlige del af øen opleves. Her kombineres lækre sandstrande med frodige områder og historiske bygninger. 
En af de mere kendte oplevelser blandt danskere er ferieresidenten Mon Repos. Før Grækenland overgik til republik blev residenten brugt af den dengang græske konge, Konstantin og hans hustru, dronning Anne-Marie, som er søster til dronning Margrethe. I dag bruges residenten ikke mere, men den flotte have omkring bygningen besøges flittigt at turister.
Noget helt specielt ved Korfu er øens placering ud fra Albaniens vestkyst. Fra den østlige del af øen kan Albanien tydeligt ses og historien om det engang lukkede land skaber en helt speciel stemning. Tag med SunCharter på en dagstur til Albanien og oplev to lande på din ferie.

Maden på Korfu

Udover de klassiske græske retter som tzatziki og mousaka, er der også rig mulighed for at prøve nogle af Korfus mere lokale retter, hvor kanel er flittigt brugt og de mange gryderetter ofte får lov til at simre i timevis.

Pastisada
Pastisada er en gryderet bestående af blandt andet mindre stykker af oksekød eller kylling, hvidløg, løg og kanel. Da retten gerne skal simre et par timer, er kødet dejligt mørt og når retten er klar til servering er det ofte med pasta al dente til.

Stifado
Stifado er endnu en simreret fra det græske køkken. Retten består typisk af mindre stykker af oksekød, som braiseres i rødvin og kanel. Den færdige ret serveres med løg i større stykker, som har simret sammen med kødet, så det har fået en dejlig, sødlig smag.

Sofrito
Sofrito er bestående af kalve- eller oksekød og har en skøn smag af hvidløg. Også denne ret skal simre længe for at kokken kan servere lækkert, mørt kød. Retten serveres ofte som et stort stykke kød med tilhørende pommes frites eller ris.

Kumquat
Selvom Korfu ligger langt fra Asien, er den lille kinesiske citrusfrugt, kumquat, flittigt brugt på øen. Frugten er cirka 2-4 centimeter lang, vejer typisk 10-12 gram og ligner mest af alt en lille, aflang appelsin. Frugten bruges til likør og slik på Korfu og specielt i Korfu by er der rig mulighed for at smage på de forskellige produkter lavet af kumquatten.

Hold ferie i Gouvia

Gouvia er beliggende cirka 7 km nord for Korfu by og er en af de mere turistede byer. Til trods for de mange turister, er det også nemt at mærke den mere autentiske stemning i byen, da mange lokale bor i og omkring Gouvia. Gå en lille tur om bagved hotellerne og oplev de helt små, lokale samfund, der ligger roligt i de grønne omgivelser.
I Gouvia findes et fint udvalg af restauranter med både lokale og internationale menukort, så der er rig mulighed for at prøve både pastisada, stifado eller sofrito på ferien. Om aftenen byder byens små barer også på farverige drinks eller en kold øl, mens tv’et viser fodboldkamp eller et lokalt band kommer forbi, for at underholde.
Selvom byen har stort set alt, der hører sig til i en typisk ferieby, så er byens størrelse en del mindre end på mange andre destinationer. Hovedgaden med restauranter, barer, minimarkeder og souvenirbutikker strækker sig kun cirka 1 km igennem den lille by, så det er nemt at finde rundt. 
I retningen mod Korfu by findes Gouvia marina, hvor en gåtur blandt de mange både eller en middag kan nydes. Marinaen er velbesøgt af sejlere, der ønsker at opleve smukke Korfu og hyggelige Gouvia, og så er marinaen kun en kort gåtur væk fra hotellerne i området.

Stranden i Gouvia
Stranden i Gouvia er beliggende i en lille bugt, så der er næsten altid helt roligt vand. Stranden består primært af sten, men når man bevæger sig ud i vandet ændres bunden til sandbund. Det er muligt at leje liggestole og parasoller ved stranden og der findes et par restauranter, hvor frokosten kan nydes. Hovedgaden i Gouvia er kun et par minutters gang fra stranden, så der er ikke langt for at købe en flaske vand eller solcreme til strandturen.
Stranden i Gouvia er ideel, hvis du vil ligge på en strand uden at være omgivet af turister. Flere vælger nemlig at tage til nabobyen Dassia, hvor der findes en lidt længere strand med lidt flere aktiviteter – eller en tur til vestkysten, hvor de lækre sandstrande er.

Hold ferie i Barbati

Barbati er beliggende cirka 20 km nord for Korfu by og er en af de mere skjulte byer på øen. Ved første øjekast virker byen som en gennemkørsels by, men tager man turen ned ad en af de små sidegader finder man stranden, restauranter og hyggelige områder, som er oplagte til afslapning. ”Ægte græsk charme” beskriver bedst den lille landsby Barbati, da den ligger lidt højt placeret, hvorfor flere restauranter og hoteller har en fantastisk panoramaudsigt over Korfu by, havet og Albanien.
I Barbati findes et mindre udvalg af restauranter og du vil hurtigt opleve at byen er en af de mere autentiske, man kan bo i på Korfu. Der findes også en dejlig ro i byen, da der ikke er særligt mange turister og ofte overses på køreturen op igennem den østlige del af Korfu.
Barbati har den perfekte beliggenhed for dig, der ønsker at kombinere en afslappende ferie i rolige omgivelser med de mange muligheder for kulturelle oplevelser. Fra byen er det nemt at opleve både den nordlige del af øen, samt kun en lille køretur fra Korfu By og attraktionerne deromkring.

Stranden i Barbati
Stranden i Barbati er en mindre stenstrand i smukke omgivelser. Fra stranden er der både udsigt til Albanien, Korfus frodige natur og bjergene, der ses langs Korfus kyst. Det er muligt at leje liggestole og parasoller ved stranden og der findes et lille udvalg af restauranter, hvor frokosten kan nydes. 
Er du til snorkling er der også fin mulighed for at opleve livet under havet, da vandet ved Barbati er utrolig klart.

Hold ferie i Mesongi

Mesongi er et lille fredeligt område som ligger ca. 30 min kørsel syd for Korfu By. I Mesongi er der et fint udvalg af lokale tavernaer, hyggelige barer, indkøbsmuligheder og små forretninger og souvenirbutikker langs byens hovedgade. Byen er omgivet af sølvgrønne olivenlunde og med de små indfaldsveje er der begrænset med trafik til og fra Mesongi som emmer af ægte græsk idyl.

Stranden i Mesongi
Stranden i Mesongi er en blanding af sand og sten, hvor der er rig mulighed for at leje liggestole og parasoller. Vandet er typisk rolig, hvor det bliver gradvist dybere, hvilket gør det ideelt til børnefamilier. På stranden tilbydes der bl.a. leje af diverse vandsportsaktiviteter såsom pedalbåde, paraglidning og bananbåd.

Læs mere
Alternative rejsemål
Se flere af vores flotte rejsemål hér