Luk besked

Aktuel information om coronavirus

Læs mere hér

Reykjavik
De varme kilders ø
Priser fra 5.499 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
15-07-2020
1 uge
Antal værelser: 15-07-2020
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser

Information om Island

Det hele kan opleves direkte fra Billund Lufthavn denne sommer. Ved bestilling senest 48 timer før afrejse får du desuden gratis parkering.
På Island kan du bade i varme kilder og opleve imponerende gejsere, brusende vandfald og fascinerende naturlandskaber. Det lille land tæt på polarcirklen kan dog meget mere end det. De storslående naturoplevelser kan med rette krydres med kulturelle og kulinariske oplevelser i øens hovedstad Reykjavik, der med sine 150.000 indbyggere er en lille storby med det bedste indenfor gastronomi, kultur, kunst, mode og shopping.

OBS. Vi gør opmærksom på, at man som rejsende, inden ankomst til Island, skal udfylde en online registreringsformular (på engelsk) via dette link: https://visit.covid.is/ (denne kan også udfyldes ved ankomst i lufthavnen på Island, men vi anbefaler af tidsmæssige årsager, at dette gøres online inden afrejse. Formularen kan sendes online fra 3 dage før ankomst til Island).

Islands nuværende sundhedsfaglige retningslinjer gør endvidere, at man ved ankomst skal testes for corona-smitte ud fra et forsigtighedsprincip. Svaret på testen gives via sms eller app senest 24 timer den er foretaget, som oftest allerede inden lufthavnen forlades, eller ved ankomst til hotellet. Skulle testen vise sig at være positiv, vil man modtage information herom via telefon. Herefter skal man i obligatorisk 14-dages karantæne(uden ekstra indkvarteringsomkostning).   

Testen, som skal foretages på Island, koster på nuværende tidspunkt 11.000 Islandske Kroner (ca. 520,- DKK) pr. person. Børn født i 2005 eller senere, behøves ikke at blive testet. Du kan ved udfyldelse af ovenstående registreringsformular betale testen på forhånd, hvor prisen vil være 9.000 Islanske Kroner (ca. 425,- DKK) pr. person.

Endvidere gør vi opmærksom på, at der fra d. 15 juni 2020 er krav om at bære mundbind i alle internationale lufthavne samt ombord på flyet til Island. Det er eget ansvar at medbringe mundbind til hele rejsen, og myndighederne anbefaler at skifte mundbind hver 3-4 time. Mundbind kan købes ved Café Square i Billund Lufthavn mellem afgangs- og velkomstområdet.

Om Island

De mange lyse sommertimer på Island giver den eventyrlystne turist optimale muligheder for at udforske naturen, bestige vulkaner eller nyde øens rå natur på ryggen af en islandsk hest. Island kan imponere enhver, og oplevelserne vil ingen ende tage.

Island er beliggende i det nordlige Atlanterhav og er kendt for sin særprægede vilde natur med alt fra lava og golde landskaber til grønne dale, vandfald, nordlys og gejsere. Island er i dag et moderne samfund med en rig kultur og en dramatisk historie fra vikingetiden. Ifølge historien har Island været beboet siden ca. år 874, hvor den norske vikingehøvding Ingólfur Arnarson som den første bosatte sig permanent. Fra 1262 til 1944 var Island en del af Norge og derefter Danmark.

Island har et areal på ca. 103.000 km2, hvoraf næsten 80% er ubeboet. Knap halvdelen af de omkring 360.000 indbyggere er bosat i og omkring Reykjavik. Kystlinjen er 4.970 kilometer, og øen er på det bredeste sted ca. 500 km fra øst og vest. En køretur Island rundt på landevej er ca. 1.350 km lang.

Island er placeret i et område på Atlanterhavsryggen, hvor kontinentalpladerne flytter sig væk fra hinanden, op til 2 – 3 cm om året. Den underjordiske aktivitet, de varme kilder, det termiske landskab og aktive vulkaner præger omgivelserne.

Den blå lagune

Én af de mest besøgte attrationer på Island er "Blue Lagoon", der med sit mineralfyldte vand med en temperatur på 35-39 grader, indbyder til en afslappende badeoplevelse. Blue Lagoon ligger på halvøen Reykjane og består af søer/damme med varmt, mineralholdigt saltvand fra undergrunden. Lagoonen får tilført vand fra et geotermisk kraftværk, som ikke kan pumpe lige så meget vand tilbage i undergrunden, som det pumper op. Det overskydende varme vand ender i nogle lavninger, som er blevet til det område, vi i dag kender som "Blue Lagoon". Vandet har et højt indhold af kisel-ler og svovl. På grund af mineralindholdet opleves vandet i Blue Lagoon særdeles lindrende på mange psoriasis og gigtpatienter.

Den islandske hest

Den islandske hest er efterkommer af de heste, vikingerne bragte med sig. De medbragte heste var forskellige i udseende og farver, og der er derfor en stor farvevariation i den islandske hesterace. Igennem tiderne har det barske klima formet hesten til en hårdfør race. Befolkningen har tidligere benyttet den islandske hest som transport-og arbejdsdyr. I dag bruges hestene hovedsagligt til konkurrence- og turridning, som er noget af det, den er kendt for rundt om i verden.

Vulkaner

Der findes 30 aktive vulkansystemer på Island. Den mest kendte vulkan er Hekla, en 1.491 m høj kegleformet vulkan, en såkaldt stratovulkan. På islandsk betyder Hekla hætte eller hat, og Heklas top er ofte indhyllet i et tykt lag skyer – deraf navnet. Hekla var sidst i udbrud i år 2000.

Hvaler

Man kan opleve mere end 20 hvalarter omkring Island. De mest almindelige er vågehvaler, pukkelhvaler og delfiner, men man kan også i perioder opleve spækhuggere, blåhvaler, kaskelothvaler og finhvaler. Flere steder på Island kan man komme på hvalsafari. Her kan specielt nævnes nordkysten og ikke mindst Husavik, som kaldes hval-hovedstaden i Island.

Læs mere
Alternative rejsemål
Se flere af vores flotte rejsemål hér