Lefkas
De Hvide Bugters Ø
Priser fra 3.499 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
Aalborg 18-08-2019
1 uge
Antal værelser: 18-08-2019
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser fra Aalborg Lufthavn

Information om Lefkas

Lefkas er forbundet med det græske fastland og er med sit ekstremt klare vand, helt hvide sandbund og den smukke natur, helt sikkert et besøg værd.
En smuk, uspoleret græsk ø, forbundet med det græske fastland via en flydende forbindelsesbro. Lefkas måler 35 kilometer fra nord til syd, 15 kilometer fra øst til vest og er beliggende i Det Ioniske Hav syd for Korfu. Navnet Lefkas stammer fra det græske ord ”lefkos”, som betyder ”hvid” hvilket kommer af de stejle, hvide klipper på øens sydkyst, som rejser sig højt over det azurblå hav.

De Hvide Bugters Ø

Lefkas er en bjergrig ø, hvor midten af øen er beklædt med flotte, grønne skovfyldte bjerge, mens feriebyerne er placeret ud til kysten, nær øens mange alsidige og betagende bugter og strande. For at komme til feriebyen Vasiliki lander du med SunCharters direkte flyvning i Preveza lufthavnen, hvorfra der er ca. 1,5 times buskørsel til området. Denne græske perle er ubeskrivelig smuk og blandt de mest eftertragtede steder i Grækenland med sit ekstremt klare vand, den hvide sandbund, og den smukke natur, bestående af pinjeskov, cypresser og oliventræer. Man bliver overvældet over den enestående skønhed, som dette uberørte område har at byde på.

Feriebyen Vasiliki

Vi har valgt at slå os ned ved den flotte sydkyst i øens andenstørste ferieby Vasiliki. Byen er en charmerende ferieby, beliggende 40 km fra øens hovedstad Lefkas by, med en fantastisk lang strand med klart, azurblåt vand med fortryllende hvid sandbund. Byen vender mod syd og har udsigt til de græske øer Kefallónia og Ithaca, hvorfor der fra Vasiliki også er færgeforbindelser til netop disse to Ioniske Øer. Vasiliki by ligger i den vestlige ende af Vasiliki bugten, hvor den lille by Ponti findes 2 km i den modsatte ende af bugten. De to byer er forbundet af en lang, indbydende badestrand og området imellem er helt fladt, hvorfor landskabet primært bærer præg af marker med de imponerende bjerge, der omkranser dalen.

Vasiliki er særligt ideelt til badegæster, som enten tager en svalende dukkert på det lave vand eller de, som tager en snorkeltur for at opleve verdenen under overfladen. Stranden er primært småsten og grovkornet sand, og langs kysten er der rig mulighed for leje af liggestole og parasoller. Stedet er kendt for vandsport, herunder kite- og windsurfing. Området omkring Vasiliki er uspoleret med ægte, græsk charme og enestående naturoplevelser samt kendte, kulturelle perler. Området er specielt forbundet med den mytologiske helt Odysseus, som var konge af Ithaca.

Vasiliki har en indbydende lystbådehavn fyldt med atmosfære, hvor du finder en bred vifte af stemningsfyldte caféer, hyggelige tavernaer, lækre restauranter, små butikker, smukke kirker og flotte lystbåde. Hér er der rig mulighed for at få et godt bekendtskab til det lokale, græske køkken, på en af de mange charmerende tavernaer som ligger direkte ud til havnekanten.

Turisme er stadig på et moderat niveau, omend byen i de senere år er blevet stadig mere populær som ferieområde for lokale grækere og eventyrlystne europæere. Området er et sandt feriemekka for særligt windsurfere og lystsejlere fra hele Europa, som valfarter hertil for at nyde de mange eksotiske bugte, med de isolerede strande, små havnebyer og ægte, græsk gæstfrihed og imødekommenhed. 

En overflødighedshorn af oplevelser

Oplevelserne i området vil næsten ingen ende tage! Du kan udforske det meste ved at leje scooter eller bil og tage på opdagelse i øens mange hyggelige landsbyer, klostre, kirker, ubeskrivelige natur og kulturelle seværdigheder, hvor du virkelig kan mærke historiens vingesus.

Bevæger du dig udenfor Vasiliki, kan du med fordel lægge vejen forbi nogle af de fortryllende strande som Lefkas er særlig kendt for. Blandt andet Agiofili Beach er en meget populær strand, som nås enten via vandrestier eller med båd fra Vasiliki havn.

Læs mere

Oplevelser på Lefkas

Tag med vores danske rejseledere på tur: 

Oplev Lefkas by

På denne aftenudflugt til øens hovedby, har du rig mulighed for, at opdage alle de bedste steder og seværdigheder, som denne levende by har at byde på. Tag på eventyr i de smalle gader, hvor du kan se de traditionelle huse, som er lavet af træ og belagt med zink. Her finder du desuden forskellige kirker med interessante templer og fantastiske freskoer, samt antikke bygninger som f.eks. Charamoglios Bibliotektet som blev bygget i det 16. og 17. århundrede. Under dit besøg i Lefkas by finder du også gamle traditionelle butikker og tavernaer. Gå en tur op igennem hovedgaden, som ender på byens torv, der er fyldt med kaffebarer og restauranter. Sidst men ikke mindst kan en tur på havnepromenaden sammen med byens lokale indbyggere varmt anbefales, hvorfra en imponerende solnedgang danner rammen om en oplevelsesrig aften i øens hovedby, inden turen går tilbage til Vasiliki og hotellerne. 

Aften halvdagsudflugt - anbefales at medbringe en trøje

Øhop

Lefkas ligger som bekendt i Det Ioniske Hav, og har derfor et væld af smukke øer der ligger i nærheden. På denne udflugt tager vi dig med på øhop, så du kan se nærmere på Lefkas' smukke naboøer fra søsiden. Vi stævner ud fra havnebyen Nidri, hvorfra vi begynder med et besøg ved den berømte Papanikolis grotte. Her tager vi et kort badestop, hvor du får mulighed for at svømme ind i grotten. Næste stop bliver naboøen Meganissi, hvor der vil være tid til at tage en gåtur op til den smukke landsby Spartohori, der med tiden er blevet forladt og glemt. Herefter sejler vi videre til en af øens betagende strande, hvor der er tid til endnu et badestop. Mens du nyder en svalende dukkert i det krystalklare vand, forbereder bådens besætning en barbeque frokost, som herefter nydes ombord på båden, med salat og vin. Efter en skøn frokost sejler vi videre til den berømte og private ø, Scorpios, som er ejet af Onassis familien, hvor der her endnu engang er mulighed for at springe i bølgen blå. På vejen tilbage til Lefkas besøger vi den sidste ø på programmet, som er Madouri, også kaldet "Poeternes ø". En fantastisk dag på Det Ioniske Hav venter på denne spændende og afslappende bådtur. 

Heldagsudflugt - anbefales at medbringe badetøj, håndklæde og solcreme

Epirus mysteriet

På denne udflugt kombineres historie, natur og græske traditioner når vi besøger Epirus området på det græske fastland. Vi kører nordpå og passerer Preveza Lufthavn og når til vores første stop på turen, som bliver ved den antikke by Nikopolis - også kendt som "Sejrens By", som blev bygget i år 31 e.Kr. Her besøger vi de kendte ruiner, hvor der er tid til et fotostop. Vi fortsætter herefter videre gennem det græske fastland til landsbyen Ammoudia, hvor vi krydser Acheron floden. Ifølge den græske mytologi var det ved Acheron floden at færgemanden Charon, fulgte sjælene til underverden Hades, efter han blev betalt en guldmønt for rejsen. Foruden at man her kan opleve historien og mytologiens vingesus, har man ved floden også muligheden for, at beundre det unikke landskab med forskellige fulgearter og deres ynglesteder på nærmeste hold. Sidste stop på turen bliver den charmerende by Parga, som er kendt for at være Epirus' ædelsten. Parga er en særdeles populært turistdestination og havde en berømt historisk rolle i forbindelse med årene under det tyrkiske styre. Her kan du nyde en gåtur gennem de smalle gader og stræder igennem byen, eller besøg Pargas middelalderborg, hvorfra du har en fænomenal udsigt. Her har du desuden tid til at nyde en lokal frokost eller tage en forfriskende svømmetur i det klare vand ved byens strand. 

Heldagsudflugt - anbefales at medbringe badetøj.

Smagen af Lefkas

Opdag Lefkas højland når vi begiver os op til bjerglandsbyerne, hvor vi samtidig får mulighed for, at smage på nogle af øens lokalproducerende specialiteter.
Første stop på udflugten bliver det berømte Fanormeni Kloster, som ligger højt omkranset af pinjetræer med en imponerende udsigt over Lefkas by. Herefter kører vi videre til Agios Nikitas, den eneste landsby på øens vestkyst, hvor der her er tid til at gå på opdagelse i de brostensbelagte gader og kigge i de små lokale forretninger eller tage en dukkert i det azurblå hav ved byens smukke strand. Herefter fortsætter vi til hjertet af Lefkas, hvor vi besøger byen Karya, som er kendt som broderi byen. Her kan du nemlig se og købe de kendte og smukke broderier kaldet "Korsaniko". Her er der desuden tid til at nyde en kop kaffe eller en is under oliventræerne ved de lokale caféer på byens torv. Sidste stop på turen bliver ved landsbyen Vafkeri, hvor vi her skal smage på flere forskellige af øens lokalproducerede specialiteter, inden vi vender næsen hjem igen til Vasiliki.

Heldagsudflugt - anbefales at medbringe badetøj.

Oplev mere på egen hånd:

Ønsker du selv at tage på opdagelse på vidunderlige Lefkas er mulighederne mange. Spørg endelig vores danske rejseledere på Lefkas om gode tips til hvor du kan tage hen, omend du er i bil, på cykel eller ønsker at tage bussen rundt på øen. Mulighederne er mange og opdagelserne venter kun på dig på Lefkas.

Porto Katsiki Stranden

På din ferie på Lefkas må du endelig ikke misse den fantastiske og betagende Porto Katsiki strand. Stranden er en af hovedattraktionerne på øen og er på listen over de 10 bedste strande i Grækenland. Porto Katsiki stranden er imporerende smuk, med sine karakteristike hvide, stejle klipper og krystalklare, azurblå vand. Her kan man i særdeleshed forstå hvorfor Lefkas også er kendt som 'De Hvide Bugters Ø'. På stranden kan man leje liggestole og parasoller og ved indgangen til stranden er der både parkeringspladser, en lille bod hvor man kan købe drikkevarer og snack samt toiletter. Fra indgangen er der en trappe som fører ned til selve stranden, hvorfor stranden ikke kan anbefales til gangbesværede. 
Stranden ligger ca. 45 min kørsel fra Vasiliki, men kan også nås via taxibåd fra Vasiliki. 

Havenbyen Nidri

Nidri er det mest populære turistområde på Lefkas og er beliggende ca. en halv times kørsel fra Vasiliki. Nidri er omgivet af frodig natur og i hjertet af byen finder man den charmerende havnepromenade, hvor man langs med søsiden finder et væld af lokale restauranter, caféer og tavernaer. Herfra kan man sidde og få en kop kaffe eller lækker lokal frokost mens man nyder udsigten over havnemiljøet, de nærliggende naboøer og det græske fastland i horisonten. Nidri har desuden flere seværdigheder, som bestemt er et besøg værd bl.a. skøn badestrand, forhistoriske bosættelser, folklore museet samt det berømte vandfald Dimosari Gorge, som indbyder til en vandretur, hvorefter vandfaldet kan nås efter blot 1,5 times gåtur.

 

Betingelser:

Tilmelding til udflugterne skal ske til SunCharters rejseledere eller via SunCharters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion.

FAKTA

Praktisk information

Information om udflugters pris, varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugter oplyses på destinationen. Det endelige udflugtsprogram kan findes i informationsmappen på dit hotel. 

Tilmelding til udflugter sker ligeledes først på destinationen til din rejseleder.

Visse udflugter kan blive udbudt med engelsktalende lokal guide.