Lefkas
De Hvide Bugters Ø
Priser fra 3.299 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
Aalborg 18-09-2019
1 uge
Antal værelser: 18-09-2019
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser fra Aalborg Lufthavn

Information om Lefkas

Lefkas er forbundet med det græske fastland og er med sit ekstremt klare vand, helt hvide sandbund og den smukke natur, helt sikkert et besøg værd.
En smuk, uspoleret græsk ø, forbundet med det græske fastland via en flydende forbindelsesbro. Lefkas måler 35 kilometer fra nord til syd, 15 kilometer fra øst til vest og er beliggende i Det Ioniske Hav syd for Korfu. Navnet Lefkas stammer fra det græske ord ”lefkos”, som betyder ”hvid” hvilket kommer af de stejle, hvide klipper på øens sydkyst, som rejser sig højt over det azurblå hav.

De Hvide Bugters Ø

Lefkas er en bjergrig ø, hvor midten af øen er beklædt med flotte, grønne skovfyldte bjerge, mens feriebyerne er placeret ud til kysten, nær øens mange alsidige og betagende bugter og strande. For at komme til feriebyen Vasiliki lander du med SunCharters direkte flyvning i Preveza lufthavnen, hvorfra der er ca. 1,5 times buskørsel til området. Denne græske perle er ubeskrivelig smuk og blandt de mest eftertragtede steder i Grækenland med sit ekstremt klare vand, den hvide sandbund, og den smukke natur, bestående af pinjeskov, cypresser og oliventræer. Man bliver overvældet over den enestående skønhed, som dette uberørte område har at byde på.

Feriebyen Vasiliki

Vi har valgt at slå os ned ved den flotte sydkyst i øens andenstørste ferieby Vasiliki. Byen er en charmerende ferieby, beliggende 40 km fra øens hovedstad Lefkas by, med en fantastisk lang strand med klart, azurblåt vand med fortryllende hvid sandbund. Byen vender mod syd og har udsigt til de græske øer Kefallónia og Ithaca, hvorfor der fra Vasiliki også er færgeforbindelser til netop disse to Ioniske Øer. Vasiliki by ligger i den vestlige ende af Vasiliki bugten, hvor den lille by Ponti findes 2 km i den modsatte ende af bugten. De to byer er forbundet af en lang, indbydende badestrand og området imellem er helt fladt, hvorfor landskabet primært bærer præg af marker med de imponerende bjerge, der omkranser dalen.

Vasiliki er særligt ideelt til badegæster, som enten tager en svalende dukkert på det lave vand eller de, som tager en snorkeltur for at opleve verdenen under overfladen. Stranden er primært småsten og grovkornet sand, og langs kysten er der rig mulighed for leje af liggestole og parasoller. Stedet er kendt for vandsport, herunder kite- og windsurfing. Området omkring Vasiliki er uspoleret med ægte, græsk charme og enestående naturoplevelser samt kendte, kulturelle perler. Området er specielt forbundet med den mytologiske helt Odysseus, som var konge af Ithaca.

Vasiliki har en indbydende lystbådehavn fyldt med atmosfære, hvor du finder en bred vifte af stemningsfyldte caféer, hyggelige tavernaer, lækre restauranter, små butikker, smukke kirker og flotte lystbåde. Hér er der rig mulighed for at få et godt bekendtskab til det lokale, græske køkken, på en af de mange charmerende tavernaer som ligger direkte ud til havnekanten.

Turisme er stadig på et moderat niveau, omend byen i de senere år er blevet stadig mere populær som ferieområde for lokale grækere og eventyrlystne europæere. Området er et sandt feriemekka for særligt windsurfere og lystsejlere fra hele Europa, som valfarter hertil for at nyde de mange eksotiske bugte, med de isolerede strande, små havnebyer og ægte, græsk gæstfrihed og imødekommenhed. 

En overflødighedshorn af oplevelser

Oplevelserne i området vil næsten ingen ende tage! Du kan udforske det meste ved at leje scooter eller bil og tage på opdagelse i øens mange hyggelige landsbyer, klostre, kirker, ubeskrivelige natur og kulturelle seværdigheder, hvor du virkelig kan mærke historiens vingesus.

Bevæger du dig udenfor Vasiliki, kan du med fordel lægge vejen forbi nogle af de fortryllende strande som Lefkas er særlig kendt for. Blandt andet Agiofili Beach er en meget populær strand, som nås enten via vandrestier eller med båd fra Vasiliki havn.

Læs mere
Alternative rejsemål
Se flere af vores flotte rejsemål hér