Helios - Agia Paraskevi
Den Ioniske Oase
Priser fra 3.299 DKK
Vis hoteller
Se billeder Se video
Din søgning
Aalborg 18-08-2019
1 uge
Antal værelser: 18-08-2019
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser fra Aalborg Lufthavn

Information om Helios - Agia Paraskevi

Området er lokalt omtalt som Agia Paraskevi og er kendt for, at have en af de smukkeste græske strande.
Helios er et unikt ferieområde beliggende på det græske fastlands nordvestlige kyst og er et rejsemål, som i særdeleshed henvender sig til dig, der ønsker en afslappende ferie i smukke, idylliske og rolige omgivelser. Området finder man ved kysten mellem den hyggelige lokale havneby Sivota og den større og pulserende by Parga.

Den Ioniske Oase

Landskabet omkring Helios er betagende og græsk når det er bedst. Her prydes bjergene med sølvgrønne oliventræer og leder ned til de charmerende bugte, hvor det krystalklare hav indrammes af klipper og frodig beplantning.

Området er også blandt de lokale kendt som Agia Paraskevi, som er navnet på områdets største og flotteste strand. På Agia Paraskevi stranden er badevandet i en klasse for sig med sit krystalklare azurblå vand og indbyder til en svalende svømmetur for både store og små. Stranden er med grovkornet sand og vandet bliver gradvist dybere.

Ønsker man at udforske livet under havets overflade, finder man hér de ideelle rammer for snorkelture. I midten af bugten ligger en lille frodig ø, som giver udsigten fra stranden og områdets hoteller et særligt strejf af autencitet og en fornemmelse af områdets uberørte skønhed. Øen ligger ikke langt fra strandkanten, hvilket gør at vandet i bugten er meget roligt, da øen bryder bølgerne fra det Ioniske Hav og kan derfor nemt besøges ved en lille svømmetur.

Langs strandkanten ligger flere hyggelige barer, som hører til områdets flotte og hyggelige hoteller, hvorfra det er muligt at leje solstole og parasoller samt købe kølige drikkevarer og lettere frokostanretninger.

Omgivelserne og naturen i dette hyggelige område kan i sandhed betage selv den mest garvede rejsende i Grækenland, og Agia Paraskevi stranden er kendt for at være en af regionens smukkeste.

Oplev Sivota

Den hyggelige lokale havneby Sivota er beliggende 5 km fra Helios og er af den lokale græker kendt som ”Det græske Caribien”, som taler meget til områdets unikke landskab og smukke strande. Byen kan besøges via bus, som kan bookes gennem vores rejseledere. Den kører mellem havnen i Sivota via kysten ud til Helios med stoppested ved Agia Paraskevi stranden. Bussen kører 5 dage i ugen og ca. 6 gange dagligt t/r og er mod betaling. En rask gåtur langs den imponerende kyst er også en mulighed, dog anbefales turen kun til de, der er friske til bens.

Hele vejen langs kysten finder man ligeledes et utal af smukke strande, hvor der på flere af dem findes strandbarer og enkelte restauranter, så der er rig mulighed for at tage et hvil og en forfriskning undervejs.

Særligt strandene Mikro Ammos (3km) og Mega Ammos (3,5km) er et besøg værd. Mikri Ammos strand er beliggende i en mindre bugt og fungerer som en stor strandbar med udlejning af strandstole og parasoller, hvor der ligeledes er udskænkning af kølige drikkevarer og cocktails samt mulighed for at få et lækkert måltid, mens man nyder udsigten og den afslappende loungemusik i baggrunden. Mega Ammos strand finder i den næste bugt man kommer til efter Mikri Ammos, og denne strand er en af de største og bredeste strande i området. Her er der flere strandbarer, caféer/tavernaer, udlejning af strandstole og parasoller, gode faciliteter samt vandsportsaktiviteter.

I Sivota findes et fint udvalg af gode tavernaer, restauranter, barer, caféer, minimarkeder, souvenirbutikker og forretninger og særligt havnepromenaden er et besøg værd, hvorfra man kan nyde et godt græsk måltid med den imponerende solnedgang over den græske ø Korfu i baggrunden.

Fra havnen i Sivota er der ligeledes mulighed for at leje speedbåd, for de der kunne tænke sig at udforske området fra søvejen. Her er ligeledes bådtaxa som sejler mellem Sivota og Den Blå Lagune – et fantastisk område som varmt kan anbefales til snorkelentusiaster.

Læs mere

Oplevelser i Helios

Tag med vores danske rejseledere på tur:

Paxos & Antipaxos

Denne udflugt er lig med: Turkisblåt hav, autentiske græske øer og følelsen
af at være havnet i paradis. Der sejles fra Sivota havn til øerne Paxos og Antipaxos, hvor vi på turen gør et lille stop, ud for havnen Lakka på Paxos. Herefter besøges Antipaxos, hvor der kastes anker og er mulighed
for at bade fra båden. Her befinder I Jer midt i det ufatteligt smukke, turkis-
blå vand, som er perfekt at snorkle, dykke og bade i. Efter en forfriskende
badetur i havet, sejler I videre til Gaios, hovedhavnen på Paxos. Her lægger båden til, og der vil være god tid på egen hånd til at købe frokost og udfor-
ske den hyggelige havneby. 
Husk: Badetøj, vand, badedyr & evt. Snorkeludstyr.

Parga by Night

Ikke langt fra Sivota på Grækenlands vestkyst ligger byen Parga. Blandt de skæve gader ligger et lille autentisk olivenoliemuseum, Paragaea, og her har vi muligheden for at komme med indenfor og få en rundvisning. Du får mulighed for at smage på de forskellige olivenolier, tapanader og dressinger. Skulle du være interesseret i at købe nogle olivenolieprodukter med hjem, er der også mulighed for det! Derefter bevæger vi os videre til den velbevarede borgruin fra veneziansk tid. Fra toppen er der den mest utrolige udsigt over Parga og det Ioniske øhav.
Husk gerne kamera og en varm trøje til når solen går ned.
Obs. Eksklusiv entré til Paragaea til 4 € pr. person og aftensmad.

Floden til Haden - Acherontas

Floden vi skal besøge, siges at være de dødes passage til Tartaros og videre ned til Hades. Det er igennem tiden blevet en meget populær aktivitet at vandre op ad floden igennem det krystalklare vand i den lune sommervarme. Floden er omgivet af høje klippesider og små piblende bjergkilder, som er den rene terapi. For nogen vil sten og strøm være en udfordring, men samtidig også give blod på tanden til at forsætte og drive med strømmen tilbage. Floden byder også på andre aktiviteter såsom en tur på hesteryg eller en paddel-tur igennem floden. Denne udflugt er oplagt til alle naturelskere!
Husk solcreme, badetøj, håndklæde, badesko, skiftetøj til hjemturen og evt. en vandtæt pose til kamera. Eksklusiv frokost og aktiviteter ved floden.
Obs. Turen anbefales ikke til gangbesværede.  

Korfu

Et græsk ordsprog siger, at ”enten bliver du forelsket i Korfu eller på Korfu”. Øen har blandt andet fået sit unikke præg fra venetianerne, som herskede på Korfu i mere end 400 år, hvor man til tider kan tro man går i Venedig. På vores tur til den frodige og grønne perle i det Ioniske Hav, besøger vi først Achillion Palace. Paladset er bygget til ære for helten, Achilleus, af kejserinde Elizabeth, der var så betaget i den græske gud. Herefter tager vi videre til Kanoni, som var det første sted romerne bosatte sig, da de kom til Korfu. For at komme til Kanoni er der mulighed for at gå på broen langs vandet, der ligger ganske kort fra lufthavnen. I Korfu by kommer vi forbi Spiridon-kirken, hvor der efterfølgende er tid på egen hånd til at nyde den gamle, charmerende bydel.

Husk gerne kamera, gode sko og eventuelt en flaske vand.
Obs. Eksklusive entré til Achillion Palace til 6 € og frokost.

 

Bådleje

Det Græske Caribien med det karakteristiske azurblå hav, opleves bedst fra søsiden. I Sivota har du en hel unik mulighed for, at leje en lille motorbåd og komme rundt til de mange charmerende små bugter og strande, som området gemmer på. En dag på havet, hvor du kan finde din helt egen strand er en helt speciel oplevelse, som du endelig ikke må snyde dig selv for. 

Betingelser:

Tilmelding til udflugterne skal ske til SunCharters rejseledere eller via SunCharters Gæste App senest 24 timer før den pågældende udflugts begyndelse. Udflugterne har begrænset antal pladser og vi anbefaler derfor, at du bestiller din udflugt i god tid. Vi tager forbehold for prisændring, aflysning eller ændring som følge af manglende tilslutning, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for gennemførsel af udflugten. Derudover gør vi opmærksom på at udvalgte udflugter er sæsonbetinget, hvorfor vores udflugtsprogram kan variere efter høj- og lavsæson og ikke alle udflugter kan garanteres hele sæsonen. Alderen for børn er til og med 11 år. Børn under 2 år er gratis. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Visse oplevelser som indgår i vores udflugter kan være afholdt i samarbejde med eksterne arrangører, hvorfor engelsktalende rejseledere kan forekomme. Vi gør opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende. Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. På billetten fremgår opsamlingstidspunkt for udflugten, som skal overholdes. Er du ikke tilstede, forbeholder vi os retten til, at fortsætte udflugten uden din deltagelse. Mød gerne op i god tid før afgang. Udflugterne kan betales i euro eller med kreditkort. NB! Ved betaling med kort, må der påregnes et gebyr på kr. 25,- pr. transaktion.

FAKTA

Praktisk information

Information om udflugters pris, varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugter oplyses på destinationen. Det endelige udflugtsprogram kan findes i informationsmappen på dit hotel.

Tilmelding til udflugter sker ligeledes først på destinationen til din rejseleder.

Visse udflugter kan blive udbudt med engelsktalende lokal guide.

For nærmere information om udflugter kan du også altid kontakte vores rejsekonsulenter.