Agios Minas
Athens Skjulte Skat
Priser fra 4.499 DKK
Vis hoteller
Se billeder
Din søgning
Aalborg 19-02-2019
1 uge
Antal værelser: 19-02-2019
2 voksne og 0 børn
Ret din søgning
Luk din søgning
Altid direkte rejser fra Aalborg Lufthavn

Information om Agios Minas

Området emmer af ægte, græsk charme og har en fantastisk flot udsigt til Grækenlands næststørste ø, Evia, som byder på et væld af seværdigheder.
Velkommen til fantastiske Agios Minas! Det er første gang, der indsættes et dansk charterfly til dette spændende rejsemål, som er beliggende på det græske fastland. Det græske fastland byder på enestående naturoplevelser og kendte kulturelle perler, som har præget historien og den græske mytologi.

Athens Skjulte Skat

Vores gæster bor i Agios Minas, som er en hyggelig ferieby med flotte strande, fine tavernaer og få hoteller. Det smukke område er præget af charmerende olivenlunde, grønne pinjetræer og betagende bjergrige landskaber.

Her er smukke strande med krystalklart badevand og charmerende lokale byer langs kysten, som giver adgang til et hav af fantastiske oplevelsesmuligheder; herunder hovedstaden Athen, som findes blot 1,5 times kørsel fra Agios Minas.

Chalkida - Områdets største by

Områdets største by er havnebyen Chalkida, beliggende blot 6 kilometer fra Agios Minas.

Det siges at navnet Chalkida er taget fra ordet "halkos", hvilket betyder bronze eller kobber. Det til trods er der ingen kendte miner i området.

For at komme til byen, passerer man én af de to broer, som forbinder øen Evia med fastlandet. Chalkida er fuld af atmosfære og historie, som kan dateres hele 3.000 år tilbage. Her er flotte gamle bygninger, autentisk stemning og en god blanding af fortidens historie, kombineret med moderne tiders indtog.

Byen byder på et unikt tidevands-fænomen, da farvandet under den gamle Chalkida-bro har den særlige egenskab, at det ændrer retning med tidevandsstrømmene hver 6. time, som gør at vandet står stille i ca. 8 min. Dette er en oplevelse, der tiltrækker besøgende fra hele verden og bestemt et fænomen, som er værd at opleve på sin ferie.

Chalkida bugner af restauranter, som tilbyder frisk fisk og skaldyr og endeløse maleriske promenader langs kajen med cafeer og fine indkøbsmuligheder. Byens varetegn er Kokkino Spiti (Det Røde Hus), der er beliggende ud til kysten med en flot ringmur. Bygningen er kendt for sine fire ler-statuer og smukke harmoniske arkitektur, som blev bygget i 1884.

Naboøen Evia

Naboøen, Evia, er den andenstørste græske ø og er kendt for sine berømte helbredende termiske kilder, smukke vandfald og har siden Antikken været besøgt af romerske kejsere og generaler. I nyere tid besøges området forsat af kendte statsledere, forfattere m.m.

Evia er ca. 180 km lang og byder på smukke, foranderlige omgivelser, flot uspoleret natur og betagende strande. Her er der rig mulighed for at udforske området på egen hånd, enten på scooter eller i bil. Tag en afstikker på en af de små grusveje, der løber langs kysten og mærk naturens ro og unikke græske atmosfære. Disse er blot få grunde til hvorfor særligt de lokale indbyggere i Athen ynder at rejse til smukke Evia, for at tage et afbræk fra dagligdagens stress og jag. På Evia oplever man i sandhed det autentiske Grækenland, hvor den klassiske, græske gæstfrihed fra de lokale grækere tydeligt mærkes.

Agios Minas er et perfekt udgangspunkt for udflugter af enhver art. Du kan blandt andet tage på bådtur og opleve de smukke omgivelser fra kystsiden eller besøge Athen, som byder på enestående seværdigheder og kulturhistorie.

Læs mere

Oplevelser i Agios Minas

Tag med vores danske rejseledere på tur:

På opdagelse i Athen

På denne udflugt er der lagt op til en spændende dag, hvor vi skal opleve den græske hovedstad og de helt store seværdigheder, som byen har at byde på.
Athen er en sand metropol, som er bygget op på levn fra den antikke tid. Der er derfor en evig arkæologisk udgravning i gang, da fortidens skjulte skatte ofte dukker op, når nye bygningsprojekter igangsættes. Vi kører fra Agios Minas om morgenen og sætter kursen mod Athen, hvor første stop bliver Monastiraki torvet, hvorfra man har en flot udsigt over Akropolis der hæver sig over byen. Fra klosteret går vi igennem Athens alsidige gader og til området Plaka, som er kendt for sine brostensbelagte gader, hvor du finder et flot udvalg af smykke- og tøjforretninger samt hyggelige, lokale tavernaer og caféer, hvor en lækker frokost eller en god kop kaffe kan nydes. Herefter skal vi selvfølgelig opleve ruinerne af Akropolis, som er beliggende på en flad klippe, der rejser sig 150 meter over havet. Når rundvisningen på Akropolis er slut er der tid på egen hånd, så man kan udforske byens mange historiske og kulturelle oplevelser.

Delfi – Apollons helligdom

Vi kører fra Agios Minas ind til midten af det græske fastland. Undervejs gør vi stop ved et udsigtspunkt, hvorfra vi har en smuk panoramaudsigt over Iliki søen. Herfra fortsætter vi videre til Delfi. Delfi er en af de helt store kulturcentre i det gamle Grækenland. Sagnet fortæller af det mytiske uhyre Python herskede over stedet, indtil solguden Apollon dræbte den. Delfi var hjemsted for afholdelse af de pythiske lege, der blev afholdt hvert fjerde år (2 år før og efter de olympiske lege i Olympia). Stedet er også kendt for ”Oraklet i Delfi”, som var en kvinde, der forkyndte gudernes vilje og profetier. Den syvende dag i hver måned gik Pythia, en klog gammel præstinde, i trance og fremsagde sine kryptiske profetier til præsterne. Hendes forudsigelser fandt sted ved stenen, Omfalos (hvilket betyder ’navlen’), som i den oldgræske verden var hele verdens midtpunkt. Folk valfartede fra nær og fjern, for at få svar på spørgsmål fra guderne. Vi skal besøge ruinerne og resterne af det doriske Apollon-tempel, skathusene og søjlerne af et rundtempel. Ovenfor templet, men inden for selve helligdommen, ligger et af de bedst bevarede græske amfiteatre. Delfi ligger utroligt smukt og med en høj placering, hvor man finder en betagende flot udsigt over en dyb, slugtagtig dal; en oplevelse som man kun får netop på dette sted. På vores vej tilbage til Agios Minas, stopper vi ved landsbyen Distomo, som blev ødelagt af tyskerne under Anden Verdenskrig, og er i dag en af de mest hellige byer i Grækenland. Sidste stop på udflugten bliver klosteret Osios Loukas, som er på UNESCO's Verdensarvs liste

Opdag Chalkida

Nær Agios Minas finder man den pulserende og charmerende by Chalkida, som vi på denne udflugt ser nærmere på. Vi begynder med et besøg ved Karababa slottet, hvor vi går en tur rundt og nyder udsigten over Chalkida. Herfra fortsætter vi videre til Evripos broen, hvor man har mulighed for at opleve det specielle tidevandsfænomentet, hvor vandstrømmene skifter retning hver sjette time, som Chalkida er særligt kendt for. Vi fortsætter videre til fods til St. Barbara templet, som har en værdifuld byzantinsk historie. Sidste stop bliver hos Avantis Vine, hvor vi får en rundvisning og efterfølgende vinsmagning af de lokalproducerede vine.

Bådtur til Lichadonisia - ”De Græske Seycheller"

Glæd dig til en forfriskende tur på havet, hvor vi besøger Lichadonisia "De Græske Seycheller". Vi kører fra Agios Minas langs kysten nordpå til den lille kystlandsby Kamena Vourla, hvorfra vi sejler ud med båd og lægger kurs mod Lichadonisia.
Lichadonisia er en samling af små øer af vulkansk oprindelse, beliggende på den nordlige side af naboøen Evia. Lokalbefolkningen beskriver dem som "De Græske Seycheller" på grund af områdets eksotiske skønhed. Ifølge den græske mytologi kommer navnet Lichadonisia fra Lichas, som var tjener for helten Herkules. Her vil der være tid til at udforske kysten og få en dukkert i det krystalklare hav. Tilbage på båden vil der blive serveret en let snack inden vi sejler tilbage og begiver os retur til Agios Minas. 

Praktisk information:

Information om pris på udflugten, udflugtens varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugten oplyses på destinationen. For nærmere information herom, kan du også altid kontakte vores rejsekonsulenter.

Betingelser:

Der tages forbehold for ændringer i udflugtsprogrammet.
Specielle hensyn ved udflugterne vil fremgå af udflugtsbeskrivelsen. Vær opmærksom på, at nogle udflugter kan være fysisk krævende og der derfor kræves underskrivelse af udflugtserklæring, når I ankommer på destinationen. Vi forbeholder os retten til at aflyse en udflugt, hvis der ikke er nok tilmeldinger, eller hvis vejret ikke lever op til kravene for udflugten. Tilmeldingen er bindende, og det er ikke muligt at få refunderet det betalte beløb, medmindre en lægeerklæring kan fremvises. Overskrides det oplyste opsamlingstidspunkt med mere end 10 minutter, vil vi informere receptionen på dit hotel. Vær opmærksom på, at der kan opstå forsinkelse grundet trafikforhold. Er du ikke tilstede til tiden, tillader vi os at fortsætte udflugten uden din deltagelse og mulighed for refundering af det betalte beløb. Mød op 10 minutter før afgang.

FAKTA

Praktisk information

Information om udflugters pris, varighed, opsamlingssted samt øvrige praktiske bemærkninger vedr. udflugter oplyses på destinationen. Det endelige udflugtsprogram kan findes i informationsmappen på dit hotel.

Tilmelding til udflugter sker ligeledes først på destinationen til din rejseleder.

Visse udflugter kan blive udbudt med engelsktalende lokal guide.

For nærmere information om udflugter kan du også altid kontakte vores rejsekonsulenter.