Opskrift på stifado

Stifado er Grækenlands simreret nummer 1. Bring feriestemningen hjem i stuen med denne nemme og lækre opskrift på græsk stifado.

Tid i alt: 1 time og 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • ½ dl olivenolie
  • 1 kg mellemskært oksekød
  • 500 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3,5 dl rødvin
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk brun farin
  • 2 kanelstænger
  • 1 knsp stødt allehånde
  • 3 dl oksebouillon
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde:

Pil løgene og brun dem af i en gryde med olivenolie. Tag dem herefter op og læg dem til side.
Brun kødet af ved høj varme i den overskydende olie. Når alt kødet er brunet, tilsættes rødvin, tomatkoncentrat, rødvinseddike, brun barin, kanel, allehånde, hakkede hvidløg og oksebouillon.

Skru herefter ned for varmen og sæt låget på gryden. Retten skal simre ved svag varme i omkring 40 minutter. Bliver det for tykt, kan der tilsættes mere vand eller bouillon.

Efter de 40 minutter tilsættes løgene, og det hele skal nu simre i 1 time mere. Rør i gryden engang imellem og tilsæt mere væske, hvis det er nødvendigt.

Retten er færdig når løgene er kogt godt ud og kødet er mørt.

Nyd din hjemmelavede stifado som hovedret sammen med et lunt stykke brød. Velbekomme!

Andre opskrifter på græsk mad: