Opskrift på pita gyros

Pita gyros er Grækenlands svar på en nem og lækker fastfood. Bring feriestemningen hjem i stuen med denne nemme opskrift på hjemmelavet pita gyros.

Tid i alt: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser:

Pomfritter

  • 4 store bagekartofler
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Svinekød

  • 4 nakkekoteletter (eller andet svindekød)
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk timian
  • ½ tsk chili
  • ½ tsk spidskommen
  • Salt
  • Peber

Fyld

  • 1 rødløg
  • 4 store tomater
  • Salat
  • 4 fladbrød (pitabrød kan også anvendes)

Fremgangsmåde:

Tzatziki
Lav gerne tzatzikien nogle timer i forvejen, så den trækker en masse smag.

Pomfritter
Skyl kartoflerne, skær dem ud og læg dem herefter i vand i et par minutter. Tør kartoflerne i et viskestykke og krydder med olie, salt og peber.
Læg kartoflerne i 1 lag på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen på 210 C i 35 minutter til de er sprøde.

Svinekød
Skær nakkekoteletterne i små strimler. Bland alle krydderier sammen og fordel det herefter på kødet. Steg kødet på en varm pande i olivenolie til det er sprødt.

Fyld
Skær løg, tomater og salat ud og varm fladbrødet på en pande.

Server fladbrød med tzatziki, kød, fritter og grøntsager.

Nyd din pita gyros som hovedret og drøm dig tilbage til Grækenland. Velbekomme!

Andre opskrifter på græsk mad: