Opskrift på moussaka

Moussaka er Grækenlands svar på lasagne. Bring feriestemningen hjem i stuen med denne nemme og lækre opskrift på Moussaka.

Tid i alt: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 aubergine
  • 300 g kartofler
  • 1 mornaysauce
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk soltørrede tomater
  • 3 spsk tomatpuré
  • salt
  • peber
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk rosmarin
  • 3 tsk oregano
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ dl rødvin

Fremgangsmåde:

Snit løg og hvidløg og put det i en gryde sammen med lidt olivenolie og sauter under omrøring til løgene er gennemsigtige. Tilsæt oksekød og brun af under omrøring.
Når kødet er brunet, skrues ned for varmen og tilsæt hakkede tomater, alle krydderier, tomatpuré, finthakkede soltørrede tomater, rødvin, salt og peber.
Lad det hele simre uden låg, mens resten gøres klar.

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver sammen med auberginen.

Smør et ovnfast fad med smør. Kom først kødsovs i bunden, herefter et tyndt lag kartoffelskiver og så et lag aubergine skiver. Hæld derefter resten af kødsovsen, et lag kartoffelskiver og til sidst monaysauce ud over.

Fadet sættes i en forvarmet ovn ved 175 C varmluft og bages i ca. 50 minutter eller til kartoflerne er møre.

Nyd din mossaka som hovedret og drøm dig tilbage til Grækenland. Velbekomme!

Andre opskrifter på græsk mad: