Opskrift på dolmades

Nem og lækker opskrift på hjemmelavede dolmades - fyldte vinblade fra Grækenland. Bring feriestemningen hjem i stuen allerede i dag. Velbekomme.

Tid i alt: 60 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • 30 vinblade (konserverede eller friske)

Fyld

  • 250 g hakket lammekød eller oksekød
  • 3 dl kogte, løse ris
  • 3 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 æg
  • 1 spsk mynte
  • salt
  • peber

Sauce:

  • 1 dåse tomatpuré (lille)
  • 1 dl olivenolie
  • 1½ dl boullion eller rødvin

Fremgangsmåde:

Anvender du friske vinblade skal de koges i 2 minutter, hvorefter de tages op af vandet og dryppes af i en sigte. Anvender du konserverede vinblade, skal disse ikke koges, blot dryppes af.

Fyld:
Hak løg og hvidløg fint og bland sammen med lammekød, ris, æg, mynte, salt og peber i en skål til en samlet fars.
Tag dine afdryppede vinblade og læg dem med den blanke side nedad på bordet. Put ca. 1 spsk fars på hver og rul dem sammen som en lille forårsrulle.
Læg dine rullede vinblade tæt sammen i et ovnfast fad med åbningen pegende nedad.

Sauce:
Pisk ingredienserne til sovsen sammen og hæld den over vinbladene i fadet.
Put låg eller folie på fadet og put det i ovnen ved 200 C almindelig ovn i 40 minutter.

Nyd din frisklavede dolmades som en let forret med et lunt stykke brød eller servér som tilbehør til din hovedret. Velbekomme!

Andre opskrifter på græsk mad: