Nem og lækker opskrift på hjemmelavede dolmades - fyldte vinblade fra Grækenland. Bring feriestemningen hjem i stuen allerede i dag. Velbekomme.
Tid i alt: 60 minutter
Antal: 4 personer
Fyld
Sauce:
Anvender du friske vinblade skal de koges i 2 minutter, hvorefter de tages op af vandet og dryppes af i en sigte. Anvender du konserverede vinblade, skal disse ikke koges, blot dryppes af.
Fyld:
Hak løg og hvidløg fint og bland sammen med lammekød, ris, æg, mynte, salt og peber i en skål til en samlet fars.
Tag dine afdryppede vinblade og læg dem med den blanke side nedad på bordet. Put ca. 1 spsk fars på hver og rul dem sammen som en lille forårsrulle.
Læg dine rullede vinblade tæt sammen i et ovnfast fad med åbningen pegende nedad.
Sauce:
Pisk ingredienserne til sovsen sammen og hæld den over vinbladene i fadet.
Put låg eller folie på fadet og put det i ovnen ved 200 C almindelig ovn i 40 minutter.
Nyd din frisklavede dolmades som en let forret med et lunt stykke brød eller servér som tilbehør til din hovedret. Velbekomme!