Opskrift på baklava

Baklava er Grækenlands svar på dessert. Bring feriestemningen hjem i stuen med denne nemme og lækre opskrift på græsk baklava.

Tid i alt: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • 1½ tsk revet citronskal
  • 580 g sukker
  • ½ dl citronsaft
  • 90 g honning
  • 2 spsk orangeblomstvand
  • 300 g valnødder
  • 300 g mandler
  • 2 tsk kanel
  • 200 g smør
  • 375 g filodej

Fremgangsmåde:

Kog 3½ dl vand, citronskal og 560 g sukker under omrøring indtil sukkeret er opløst. Kog herefter i 5 minutter og lad det simre i yderligere 5 minutter.
Herefter tilsættes citronsaft, honning og orangeblomstvand. Kog det herefter i et par minutter.
Efter kogningen sættes gryden med indholdet til afkøling i køleskabet.

Hak valnødder og mandler og bland dem sammen med 2 spsk sukker og kanel.
Smelt smørret i en gryde og smør bradepanden med noget af det smeltede smør (28x28 cm)
Del herefter filodejen i 12 ens stykker og rul dem ud i en størrelse, der passer til bradepanden. Dæk bunden af bradepanden med et lag filodej og smør filodejen med smeltet smør.
Fortsæt på samme måde til du har 6 lag filodej i bradepanden.
Kom herefter dine hakkede nødder og mandler på og fortsæt med filodej og smør til du har 12 lag.
Til sidst trykkes det øverste lag filodej ned og der skæres et rombemønster.

Sæt bradepanden i ovnen og bag i 30 minutter ved 170 C almindelig ovn. Efter de 30 minutter skrues ovnen ned på 150 C og bages i yderligere 30 minutter.
Når kagen er bagt, skæres den ud efter rombemønstret og siruppen fra køleskabet hældes over kagen.

Nyd din hjemmelavede baklava som dessert. Velbekomme!

Andre opskrifter på græsk mad: